Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Folyamatos diéta miatti...

Folyamatos diéta miatti depresszió?

Figyelt kérdés

Évek alatt közel 40 kilót fogytam, rendkívül súlyos elhízásból már "csak" túlsúlyos vagyok, 28-as a BMI-m. Még jó lenne fogynom bő 10 kilót. Teljesen más lett az életminőségem, ami csodálatos. De utálom, hogy folyton oda kell figyelnem arra, hogy mit eszem, nem ehetek azt, és annyit, ami jól esik. Ha időnként elcsábulok, akkor azért érzem rosszul magam, ha nem nem, akkor azért, mert fölfordul már a gyomrom az extrudált kenyerektől, puffasztott búzáktól és egyáltalán attól, hogy nem ehetem azt, amit kívánnék. Reggelire, vacsorára jól esne magvas kifli, rozskenyér is, de ha veszek itthonra, nem tudom megállni, hogy megálljak egy darabnál, vagy szeletnél, így többnyire inkább nem is veszek.

Tehát az a bajom, hogy mindegy mit csinálok, vagy azért szenvedek, mert iszonyatosan kívánnék egy pizzát, vagy egy túrós csuszát, vagy akármit, vagy azért, mert "félrecsúsztam" a kajálással és stagnál a súlyom, vagy épp visszajött fél-1 kiló. :(

2016. ápr. 22. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérj segítséget. Nem csak a fizikai dolgokra kell odafigyelni, hogy mennyit eszel, mit eszel, hanem a lelki oldalára is. Az valami komoly gondra utal, hogy nem bírod megállni, hogy 1 db kiflit egyél. Mondjuk ha csak egyet vennél, akkor nem fenyegetne az a veszély, hogy többet falsz be :)

Az tényleg nem jó, ha semmi normális kaját nem ehetsz. De biztosan meg lehet oldani, hogy jót is egyél, finomat, és a kalóriák is rendben legyenek. Nem tudom, hogy a mostani étrendedet ki állította össze. Esetleg kérj egy változatosabb étrendet.

2016. ápr. 22. 11:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Gratulálok a fogyásodhoz!

Leírnád,hogy mit és mennyit eszel egy nap?

Én még csak az elején tartok a fogyásnak,tíz kiló ment le,és még szeretnék 30-at.Hat hete kezdtem.1500 kalóriát eszek egy nap.Nekem pl a mai napom:reggel 50 gramm korpás zsemle,100 gramm sertés sonka,egy nagy vajretek.ebéd rántott hal salátával.fél egytől fél négyig edzés (egy óra trx,egy óra kerékpározás.).edzés után egy protein szelet(a fehérjeturmixot nem tudom meginni.tudom,hogy ebben van cukor,de két óra mozgás után kell).vacsora rántotta +paradicsom,erős paprika.

A hat hét alatt kétszer tartottam családi ünnep miatt pihenőt,az első nem volt vészes,a másodikon viszont megettem ebéd után,és este is két vékony szelet tortát.Volt lelkiismeret furdalásom,de másnak meglepődve álltam a mérlegre,és az utáni napokban is,mert fogytam tovább,mintha mi sem történt volna.Szerintem te is csinálj havi egy csalónapot,amikor azt eszel és annyit,amit szeretnél.én csak 1-1 darab kiflit vagy zsemlét szoktam venni,így nem okoz gondot megállni,de amúgy sem.

extrudált kenyeret,puffasztott búzát én nem eszek,nekem jobb,ha megeszek egy normális korpás zsemlét.így olyan,mintha normális szendvicset ennék.

2016. ápr. 22. 11:17
 3/6 anonim ***** válasza:
második vagyok.bocs,fél kettőtől,tehát két óra
2016. ápr. 22. 11:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Van egy úgynevezett önkontroll amit valóban célszerű betartani bizonyos határokon belül. Amúgy meg kalóriabevitelt saccolj és ha tudsz mozogj, nem diétát kell tartani, hanem egészségesen étkezni. Az egészséges étkezés vegyes természetes adalékanyagok és cukor, tartósító nélküli étkezést jelent. Ehetsz magvas kiflit, ehetsz tojást, fehér húst, és ha akarsz és belefér a kalóriabeviteledbe javaslok diabetikus készítményeket, pl Canderer csokit, nem egy dobozzal, hanem mondjuk egy fél szeletetet egy csésze kávéval, teával, amihez nem adsz cukrot.

Egyébként ügyes vagy, gratulálok, én is 5 hónap alatt fogytam 20 kilót, remélem azért mozogsz is és ahogy tudsz sportolsz is mellé, csak úgy van igazán értelme, ugyanis egyrészről gyorsul a folyamat és egészségesebb, másrészről pedig formásodsz is.

2016. ápr. 22. 11:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Igazából nem a főétkezésekkel van gond, azzal lehet változatoskodni, évek alatt tényleg sok receptem is összegyűlt, kifejezetten a hideg étkezéssekkel gyűlik meg a bajom. A diabetikus édességekkel pont az a bajom, mint a kiflivel-kenyérrel, ha van itthon, rájárok... Szeretek enni, szeretem a sütiket, sok receptem is van, de ha sütök egy tepsivel, tutira nem egy kis kocka fogy el egy nap, ezért ritkán is sütök.

Néhány hónapja szültem egyébként, itthon vagyok a babával, amíg dolgoztam, sokkal könnyebb volt diétázni. :) Terhesség alatt lazítottam kicsit, de nem jött fel sok, csak 9-10 kiló, még kb. +1 kg van rajtam ahhoz képest, amivel terhes lettem. A mozgás jelenleg a séta a babakocsival, terhesség előtt ellipszis trénereztem.

2016. ápr. 22. 11:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz megállni egy kiflinék, akkor vegyél egy kiflit :)

Az édességet értem, én sem tudom tartogatni, bár nem is akarom, eleve keveset készítek. Én is itthon vagyok, viszont a párom édesszájúbb még nálam is, lazán feleszi, amit én nem akarok :) Ha ez nem működik, akkor önkontroll, ez van, az élethez néha amúgyis kell. Nálam erre nincs nagy szükség, egy tepsi piskóta tökéletes fogyókúrás étel számomra, bár azt is felezni szoktuk. Csak arra kell vigyázni, hogy mit teszek rá.

Ha neked normál ételek kellenek, egyél normál ételt, kalóriadeficit kérdése, hogy fogysz-e. Természetesen azért az egészségre, tápanyagokra nem árt ügyelni, de az egészségesebb ételek is igen finomak számomra, így ezt sem érthetem. 5 évvel az életmódváltásom után nekem már elég könnyű, persze rokonlátogatáskor néha kilengek kicsit, főleg, hogy jól főz és süt a szóbanforgó személy, én pedig javíthatatlan hedonista volnék. Úgysem hízom, szóval nálam büntetlenebb is az ilyesmi, de ha a mennyiség rendben van, akkor más sem hízik eme esetekkor, az pedig nem gond, ha stagnál egy napig, viszont így bírja tartani a diétát máskor...

Bizonyos szabályok azért kellenek. Olyan életmódi szabályok, amiket önként és dalolva tartasz be. Persze biztos van, aki sajnálatos módon csak az igen alkalmatlan étrendet szereti, de rengeteget tud változni az ember ízlése. Vannak határok, persze, én pl. falnak mennék a csirkemelltől vagy az abonettől, eszembe sem jut enni egyiket sem soha. Annyi más lehetőség van, ma pl. céklalevest eszem, rántottát és piskótát, valami magkenyérfélét (nem sűrűn szoktam, de jobban kijön a fehérjebevitel a jelenlegi kevés evésem mellett) medveghagymás vajjal s egy csomó kávét némi házi csokival. Mi nem fogyókúrás ebben, ha deficitben vagyok? Viszont élvezek minden falatot s tápanyagok terén sem rossz.

Persze nekem könnyű, mert nem kívánom a szénhidrátbombákat. De aki igen, annak se vész, de ugye ha kontrolltalanul eszik valaki, az úgy nem jó. Muszáj valahogy kezelni ezt.

Eszel eleget s megfelelő a tápanyagbeviteled? Mert jóllakottan azért könnyebb ellenállni, sőt jó esetben akkor az ember eleve nem kíván ételt.

Lehet, hogy nagy étkezésre van szükséged valamikor, de túlságosan elaprózod. Nem tudhatom, de speciel én nagyon tudok éhezni kalóriadeficit nélkül is, ha rossz az étrend, az időzítés vagy az egyszerre megevett ételmennyiség. S ezzel nem vagyok egyedül, mástól is olvastam már, hogy éhezett napi 5 evéssel, 3-mal pedig jól elvan szálkásításkor is. Sokfélék vagyunk s összetett dolog ám az élvezetes, jóllakott fogyás, esetenként elég nehéz is tud lenni.

Ja és Te ugye évek óta fogysz és figyelsz (akár én, de én éveket stagnálok, amióta kevesebb a feleslegem). Ez még kellemes életmód mellett is fárasztó tud lenni, tapasztaltam. Jó néha szünetet tartani, de természetesen akkor is kellenek határok, főleg, ha az ember könnyen hízik a többlettől. S egy jó életmódot nem hagy el az ember, legalábbis nem megy tőle túl messze és hosszan... Nem fegyelmezettségből, hanem mert neki az jó, hogy általában betartsa a választott, számára kellemes életmódját.

2016. ápr. 22. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!