Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan sikerülhet 1 hónap...

Hogyan sikerülhet 1 hónap alatt 44 kilóra fogynom?

Figyelt kérdés
Elég alacsony vagyok, és most 54 kg. Szerintem koplalni fogok, meg ha eszek is akkor is csak zöldséget gyümölcsöt. Egyszer már sikerült lefogynom, de visszahíztam. Hogyan tarthatnám meg, és hogyan fogyhatnék le gyorsabban? Köszi a választ
2010. ápr. 6. 17:16
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom mit csinál egy anorexiás lány, hogyan gondolkodik, de nem is érdekel, beteg és sajnálom. Én fogyni szeretnék hogy elfogadhassam magam, hogy szépnek lássam magam, hogy jól érezzem magamat a bőrömben ahogy mondják.., és egyáltalán nem divatból csinálom gondolj amit akarsz."

Szívesen elmondom neked, hogy gondolkozik egy anorexiás lány, mert magam is az voltam. Ha tükörbe néztem, egy kövér lány nézett vissza rám, boldogtalan voltam, utáltam a testemet. Biztos voltam benne, hogy ha lefogyok, sokkal jobb lesz minden. Az volt a koncepció, ha X kiló leszek, akkor örülni fogok, szép és vidám leszek. Mindent megtettem érte, a végén már alig ettem valamit, mert féltem, ha újra "normálisan" kezdek el enni, akkor újra meghízom. Ez egy ördögi kör, ami nem enged szabadulni. Lefogytam, de boldogabb nem lettem, továbbra is látni véltem, hol van még rajtam felesleg, ráadásul állandó fáradtság és rossz kedv, hajhullás is társult a dologhoz.

Neked sem a testeddel van baj, hanem a fejedben: az önbecsüléseddel, az önbizalmaddal. Ott kéne rendbe tenned magadat, nem pedig a testedet sanyargatni.

Ha valahogy sikerül is 1hónap alatt 10kg-t leadni, az utána -ha visszaállsz a normális kajálásra- azonnal visszajön. Mert lelassul az anyagcsere, a test vészüzemmódba kapcsol, és ha kicsit is több energiát viszel be, azonnal elraktározza. Ha meg sokáig folytatod az önsanyargatást, depressziós, testképzavaros, meddő maradsz, majd szép lassan felborul a keringésed, leáll a szíved. Mindezt azért, mert nem voltál képes reálisan szemlélni a testedet, és a problémáidért, az alacsony önértékelésedért az alakodat hibáztattad.

Nem attól leszel magabiztos és vidám, ha X kilós vagy. Ezen volt időm sokat gondolkozni a pszichiátrián, ahová anorexiával kerültem. Szedd össze magad, ne akarj már így fiatalon egy megviselt, gyenge szervezetet! Miért jobb vékonyan, betegen élni, és hamarabb meghalni?

2010. máj. 7. 08:00
 32/32 anonim ***** válasza:
Az elfogadás nem azt jelenti, hogy lefogysz azért, hogy elfogadd magad. Az elfogadás azt jeleni, hogy úgy szereted magad, ahogy vagy.
2010. máj. 7. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!