Hatékony étrend/fogyókúra heti 3x futás mellé? Mit rontok el? 25/F
Tavaly ősztől kezdtem rendszeresen futni, ez mostanában gyakorlatilag minden másnap, heti 3-4x 1 óra futást jelent.
Mellette változtattam az étrendemen, reggelire nem eszek péksüteményeket, csak egy pár falat teljes kiörlésű kenyeret/műzlit (a gyomrom nem bírja a bőséges reggelit), vacsorára pedig heti 4x saláta, heti 3x csirke/hal+rizs + gyümölcs.
Az egyetlen dolog amit nem tudok befolyásolni az az ebéd, mivel a irodai menzán lévő menüt eszem, de próbálok minél kevesebb zsírosat enni.
Édességet redukáltam heti kb. 1 szelet csokira, nassolni és cukrosat inni gyakorlatilag nem szoktam.
Sajnos azt vettem észre, hogy mióta odafigyelek ezekre, gyakorlatilag nem csökken a súlyom kicsit se, a hasamon lévő "háj" (kb 5-10 kg feleslegről beszélünk) se tűnik el, pedig elvileg már látnom kéne a változást. Ez lehet h azért van, mert relatíve többet eszem? Hiszen a kiesett nassolást cukros vackokat valahogy pótolni kell, ha meg éhes vagyok, nem tudok dolgozni.
Tudnátok adni ötleteket, hogy mit változtassak az étrendemen hogy legyen látható jele is?

Kalóriadeficitben kell lenned és valóban, éhesnek lenni se jó. Meg kell próbálnod összehozni ezt a kettőt. Fix recept nincs rá, nekem a kevés szénhidrát és a leglaktatóbb ételeim alkalmazása, megfelelő időzítés és mozgás s egyéb trükkök együttese épp kihozza ezt, másnak könnyebb s van, akinek roppant nehéz.
Mivel igyekszel nem zsírosan enni, bizonyára sok szénhidrátot eszel, amivel nincs gond, de van, aki nem tud jóllakottan deficitben lenni mellette...
A gyümölcs feltétlenül kell? Sokunkat nem laktat, de behoz egy kupac cukrot, ami akadályozhat. Nálam pl. a legtöbb gyümölcs, ha nem minimális mennyiségben van, kizárólag extra kalórát ad, jóval többet, mint amennyit megeszem, mert éhesít.
Amikor nem tudtam keveset enni, megnéztem és kielemeztem a napom összetételét, összehozva azzal az infóval, hogy mi mennyire laktat. Ez alapján elég könnyű volt rájönnöm, mit rontottam el, legalábbis amikor már remek volt az étrendem, csak mindig borult a nap valami miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!