172 g párolt zöldség 58 kalória. De ha már borsót nézek, az 200kal. Ennyi kalória van a borsóban? Sóban főtt zöldborsó és zeller lesz ma a köretem.172g. Akkor ez most mennyi valós kalória?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 8. 09:59
1/7 A kérdező kommentje:
Nem egyszerre eszek ennyit. Egész napra szétosztva.
2016. ápr. 8. 10:00
2/7 anonim válasza:
Borsóban több van picit, mert magasabb a ch tartalma. 100 grammban kb. 90 kcal, ebből 15 gramm ch. Szénhidrátszegény diétát csinálsz? Miket eszel még mellé?
3/7 A kérdező kommentje:
Túrót,csirkemellet,sertést,sok nyers zöldséget,tojást,natur joghurtot,ilyesmiket. Halat heti 4x minimum.
2016. ápr. 8. 11:09
4/7 anonim válasza:
Nagyon jó így az étrend, sőt, még beleférne ma több borsó-zeller, mondjuk 300 gramm is.
5/7 anonim válasza:
Ha nagyon pontosan akarod, akkor külön mérd le a nyers borsót meg a nyers zellert. De összességében nem sok a különbség.
Viszont sokkal finomabb, ha a zöldségeket nem fözöd, hanem minimális vízben párolod.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet:)
2016. ápr. 8. 15:22
7/7 anonim válasza:
Csak akkor tudsz közelítőleg számolni (hisz pontosan nem lehet, nyilván nem egyforma a kalóriatartalma különböző érettségű, fajtájú, másutt, máskor termett borsóknak sem), ha külön leméred a különböző zöldségeket. Én kósza átlagot vennék, ha hasonló mennyiségű a két zöldség, ma már nem szeretek grammra mérni napi 26 alkalommal, bár régen se voltam érte oda...
Nálam kicsit speckó a helyzet, mivel nálam nagyon számít a szénhidrát. Viszont épp emiatt a nettóval számolok, nem a bruttóval, amiben benne van a rost is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!