Enni vagy nem enni 6 után?

Most hogy mondod... Épp munkába tartok, este 6-tól reggel 6-ig... Akkor most ne egyek egész éjjel???
Az egész napi kcal bevitel számít. Nagyon elavult nézet az este 6 után nem evés...

T. Vera!
Ne hasonlítsd magadat azokhoz az emberekhez akik nappal csinálják azt amit te éjszaka. Nyilván senki nem mondta hogy ne egyél 6 után... főleg így hogy éjjel melózol... DE aki nappal dolgozik, az igenis nappal ossza be az étkezéseit ... és lehetőleg ne estére hagyja a csülkös pacalt , meg miegyebet, mert az bizony az emberen ragadhat .

Lehet enni este 6 után is ,pl en 6-kor túrót eszem és 8-kor pedig csirkemellet zöldséggel
És szálkásító diétán vagyok
Hülyeségnek tartom azt a "este 6 után nem jó enni" dolgot

Én általában eszem, semmit nem számít. Az sem, hogy mit eszem 6 után. Ha jót akarok, ekkor van az édesség (lehetne sosem, de az nem reális), így nem borítja a napomat :D De alapvetően nem érdekel a napszak, eszem, amit kedvem van. Az ember inzulinérzékenysége olykor alacsonyabb, aki reggelizik és szénhidrátosan eszik, az figyelembe veheti ezt, nekem egyik sem teljesül, max. kilengéskor, de akkor pont nem érdekel, hogy éjjel 1-kor csokizom vagy gyümölcsözöm-e (ritka, de előfordul). Ha nem szállok el extrém nagyon, úgyis fogyok kicsit az ilyesmi után :D
6 óra nekem picit korán van, az ebédemet befejezem 4-kor, s 6-kor még nem ideális ennem, túl jóllakott vagyok. Az éhséget nem várhatom meg, de azt, hogy tudjak enni valamit, azt célszerű. Úgyhogy 7-8 körül vacsorázom, de azért van, amikor 6-kor. Tökmindegy, csak késő este s éjjel nem esik jól. Sokunknak van egyfajta evési ritmusa, amin nem igazán tud változtatni úgy, hogy jól érezze magát. A párom pl. képtelen éjjel enni, úgyhogy 12 órás éjszakás műszakban sem evett, csak a legelején, kora este. Reggel 7-kor evett, lefekvés előtt, vagy akkor sem, de akkor nem tudott aludni, felkelt enni, visszafeküdt... Nyilván nem hízott amiatt, hogy azt a kis ételt, amit magába tudott tömni zombiként, 2 alvás közt ette meg. A kalóriadeficit kemény dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!