Képtelen vagyok lefogyni?
Köszönöm mindenkinek :)
Anyaval azt beszéltük hogy hagyjam a sulyzos edzést egy darabig es kardiozzak többet. Csak az a baj, hogy ha csak kardiozok kb csak egy órát vagyok a teremben es utana nem lesz mit csinálnom. Az igy nem kevés?
Egy óra edzés nem kevés. De én sem hagynám el a súlyzós edzést semmiképp...
De ne a mozgásra koncentrálj elsősorban, ha egyszer az étkezésed nem elég jó. Egyél megfelelően s olyan időzítéssel, ami neked jó.
Azt pedig ne hidd, amit írtak, hogy az időpont számít, mert az összmennyiség. S a negatív kalóriaegyenlegből aztán senki teste nem raktároz :) De van is rengeteg ember, aki nem eszik délelőtt és fogy, sokszor könnyebben, mint más módszerrel. Persze nem ez a JÓ, ez csak egyetlen időzítési módszer s kinek passzol, kinek nem :)
8as voltam. Még azért hozzáfűznék..., hogy az ilyen időpont meg kajamennyiség nem számít dolgokhoz, hogy ez nem hit kérdése. Nem motivációs videó kérdése, nem esőben futok kérdése. Minden élőlénynek ebben a rendszerben van egy ritmusa. Cirkadián ritmusnak is hívják. Olyan ez mint az esti műszak, lehet csinálni egy darabig, de hosszú távon egészségkárosodást, hamarabb leépülést és korábbi halált okozhat. Mivel ha 500 motivációs videót nézel is, a tested akkor is úgy van kitalálva, hogy ha este van, besötétedik, pihenni akar. Ez az étkezésre, az aktivitásra mindenre igaz.Minden napszaknak megvan a maga tulajdonsága. Én csak azt tudom mondani, hogy kardiózhatsz te egész nap, ha mellette nem jól eszel, csak az idődet pocsékolod.Tudom, mert csináltam. Az meg, hogy minuszos étrend mellett a test nem tartalékol... megcáfolnám. Nézz meg egy anorexiást. Kilátszik a csontja, már semmi izma nincsen, de a bőre még mindig sima viszonylag, és nem látszanak rajta az izomszálkák a rostok, holott ha nem tartalékolna a test és minden zsírt lenyomna csak kajamegvonással, akkor azoknak a szálkáknak látszódni kellene. Ez azért van mert hamarabb lefogyja az izomzatot mint a zsírt aki csak elveszi a kalóriát, és mellette nem csinál semmit.Az amit először 8nál leírtam pedig azért hasznos, mert nem napközben éhezel általa. Nap közben van energiád a teendőidhez, de estére már nem terheled a szived és a tested azzal, hogy még alvás közben is emésztesz. Pl nem fogsz hülyeségeket álmodni, és nem hízol. Reggelre a gyomrod üres lesz, beszűkül, amitől laposabbnak látszik a hasad, és a csökkent kapacitása miatt sem tudsz majd annyit zabálni legközelebb reggel, meg nap közben.
Vegyél egy viszonylag pontos mérleget, reggelire annyit eszel amennyit akarsz, ebédre is, de 3kor vacsorázz, legkésőbb 4kor és ne sokat. Utána semmi, és 8-9 körül menj aludni.Nézd meg a súlyod reggelente, és látni fogod, hogy először a puffer megy ki belőled, leürül a gyomrod, kicsit a víz is lehet, hogy kimegy, így már az elején is könnyebb lehetsz akár 1 nap alatt is 1 kilóval.De ez csak a szokásos tartalékok kiürülése miatt lesz. Fontos, hogy szokj rá reggelente a wczére, és mindig utána mérekezz. Így viszonylag pontos és értelmezhető adatokat kapsz. A súlyzós edzés nem rossz dolog, nem biztos, hogy elhagynám, de nem is kell túlzásba vinni, mert azzal is kiégetheted az izmaid és gyorsabban lefogyod őket. A minden nap edzek kb pont azt eredményezi. Súlyzós edzéssel azért tudsz gyorsítani a fogyáson, mert megprögeti az anyagcserédet, így megnövekszik a napi kalóriafelhasználásod, de nem csak edzésen, hanem még utána is. Mivel mindig van egy utóégető fázis. Az anyagcsere nem akkor áll vissza eredeti ütembe egy nehéz súlyzózás után amikor abbahagyod az edzést, leteszed a súlyt, vagy leszállsz a futópadról. Hanem akár napokig is eltarthat még a pörgés. Az utóhatás mértéke az intentizás, a sokk függvénye amit a tested elviselni kényszerült az edzésen. Éppen ezért jó a sima reggeli torna, vagy akár egy 15-20 perces ellenállás nélküli könnyű szobabiciklizés is reggelente, mert beindítja a testet, jobb teljesítményre serkent nap közben.Ezért tornáznak a japánok is munka előtt.És ez az alapja az intervall edzésnek is, amikor csinálsz egy nagy intenzitású szakaszt pl sprintelsz, és utána csak gyalogolsz kicsit. A sprint utáni gyalogló szakaszban is több kalóriát égetsz egységnyi idő alatt, mintha csak simán gyalogoltál volna, mivel már előtte felpörgetted a tested a sprinttel. HA csak simán a leírt étkezési rutint követed azzal is fogsz fogyni. Próbáld ki, ezzel nem veszítesz, hacsak nem testtömeget. Előfordulhat, hogy reggelre kicsit olyan töttyedtebbnek néz ki az ember, de reggelivel ha betöltesz, utána visszanyered a formákat. Ez azért van, mert az izmok összeeshetnek ha kicsit éhezik az ember. De mihelyst betöltesz, ismét gömbölyűbbnek teltebbnek látszódnak.Ja és igyál elegendő vizet is. Lehetőleg egyél minőségit. Én csak a napi rutint akartam leírni, amit az emberek szerintem vagy 80 %a nem követ. Táplálkozásról millió könyv van. Ha sokáig akarsz szép bőrt, sok zöldség, gyümölcs, fehérjebevitelnek lehetőleg hal, kevés stressz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!