Képtelen vagyok lefogyni?
Milyen butaság, a strandra szerintem azért megy az ember, hogy jól ellegyen, nem szépségverseny az :) 84 kilósan is mentem probléma nélkül. S én alacsony vagyok. A Te magasságodról mit sem tudunk, mert nem, nem sok 63 kiló egy 13 éves lánynak, ez a magasságon, izomzaton múlik.
Én se fogyok kb. 2 éve, kövérebben még ment, most pedig sokkal, sokkal nagyobb igyekezettel sem. Nehéz dolgok ezek néha, de nem szabad feladni ;) Meg kell találni s kijavítani a hibákat. Nekem már csak egy van (valahogy túl sok kalória megy be, de egyre jobban tartom magam a napi tervhez), fog ez menni...
Tudod, mennyit eszel?
Izmosodsz legalább, ha kalóriatöbbletben vagy és edzel? Mert az lenne az egyetlen logikus eredmény, ha nem rontasz el valamit nagyon.
Alacsony vagyok, 163 centi.
Velem az a baj hogy ha nem tudok mit csinálni, akkor eszek. Illetve kibírom az egesz napot kaja nélkül, de este eszek. Nem bírom megállni amikor otthon nézek ki a fejemből, hogy ne egyek. Ebben a percben is sírok mint egy óvodás mar a könyököm jon ki a fogyás tema, mert mint mondtam mar két éve próbálkozok. Akkor azért sikerult mert nagyot váltottam, azelőtt minden nap ettem fehér kenyeret utana meg soha. De most nem tudok mar mit váltani ugyanis barnát szoktam enni. De semmire se megyek vele.
Itt megtalálsz minden létező dolgot a fogyással kapcsolatba. Vannak persze termékek is amit árulnak de rengeteg sok cikk is van a diétáról, receptekről, helyes táplálkozásról, mozgásról stb stb. Ettől jobb és érthetőbb internetes oldal ahol ennyire részletesen minden össze van foglalva, Magyarországon nincs.
Első voltam. Én is 163 centis vagyok, s most picit több kiló, mint Te. No igen, akkor valóban nem ártana fogynod, persze butaságok nélkül, egészségesen, életmódváltás, mozgás.
A barna kenyeret is el lehet hagyni, de csak mert eszed, még fogyhatsz, a napi összbevitel számít igazán. Én sok ételcsoportot elhagytam, de attól még nem fogytam, ez nem feltétlenül ilyen egyszerű.
Nekem a szénhidrátcsökkentés jött be, alapból ezt szoktam ajánlani, de persze van, akinek más út kell. S az is változó, hogy kinek meddig jó csökkentenie.
De egy ponton a legjobb étrend se elég, s nem megy több mozgás, olyankor célszerű napokat tervezni és betartani. Én már itt tartok, sajna.
Viszont 15 évesen durva lenne ennyire rámenni.
Durva megszorításokat sem akarok ajánlani az étrendedben, max. a szénhidrátbombák helyett inkább zöldséget.
A csak esti evés keveseknek jó. Te eleve gyerek vagy még, ne most akarj napi egy evéssel próbálkozni, főleg, hogy a legtöbb lánynak még a sima időszakos böjt sem ideális. Én, az önfejű felnőtt megtehetem, de speciel nekem se jó a napi 1 étkezés. Nem jó kiéheztetni magad és sokunkkal ez történik, ha egész nap nem eszik. Ha éhes vagy, egyél, persze jó dolgokat. Mindenkit más laktat, ez bonyolít a tanácsadásban.
Régi mondás, hogy reggelizz mint a király, ebédelj mint a polgár, vacsorázz mint a koldus.
Nem mindegy mikor eszel, meg mit. Mindig arányban kell állnia a kalóriabevitelnek a napszak kalóriafelhasználásával. Azért hízol, mert nap közben nem eszel. A nap közbeni dolgokhoz pl tanulás, munka stb. a szervezetnek energiára van szüksége.Ezt kajából nyeri. Ha nem reggelizel, meg eszel rendesen nap közben, akkor leesik a vércukrod, és nagyon éhes leszel estére.Ilyenkor a szervezet eléhezik, és ha este keveset is próbálsz enni, azt is el fogja raktározni, mert tudja, hogy holnap reggel megint ilyen ínséges idők kezdődnek. Ráadásul este nem csinálsz semmit, csak alszol, így arra az időszakra még az a kevés kaja is túl sok lehet. Ezért fordítsd meg azt amit most csinálsz, reggelizz be bőségesen, ebédelj rendesen, vacsizhatsz is kicsit, de 4 után már próbálj ne enni. 6 után semmikép. Így reggelre leszel éhes, de akkor meg ehetsz amennyit akarsz, mert nap közben úgy is lemozgod, elhasználod. Ez így van kitalálva. Reggel betöltesz, utána csökkented délutánig.Nyugodtabb leszel, nap közben, jobban mennek a dolgok, mert a testednek lesz miből gazdálkodnia. TAnulmányok kimutatták, hogy azok a gyerekek akik rendesen reggeliznek otthon, jobban teljesítenek nap közben az iskolában, mint akik nem reggeliznek. Ez ezért van. Próbáld ki ezt, ha még nem próbáltad. Reggelre a hasad laposabb, üresebb lesz. A súlyod mindig reggel ébredés után mérd fehérneműben. Ha ruhában méred magad, az becsaphat, mert mikor milyen ruha van rajtad, annyi lesz a súlyod.
De azt írtad, kibírod az egész napot evés nélkül, ebből következtettem arra, hogy egyes napokon nem eszel, csak este.
S lehet, hogy késő van az agyamnak, de amit utána írtál, azt sem értem, hogy nem direkt csinálod. Amit az ember megeszik, azt szinte mindig eléggé direkt csinálja, én sem alvajárva, sem tudattalanul nem ettem még, pedig amilyen haspók vagyok, az is kinézhető lehetne belőlem. Az evés valamilyen szinten tudatos cselekvés, de azt megértem, hogy elhatározol valamit, aztán mire észbe kapnál, már sütöttél valamit, amit nem is akartál. Ilyet csinálok, de megenni azért tudatos viselkedés.
Mit nem tudsz megállni? Az esti evést? Éhes vagy, miért kellene megállni? Természetes, hogy eszel, csak ne túl sokat, az arra utal, hogy kiéhezett az ember. Vagy lelkileg van valami problémája evés terén. Mindkettőnél sokat segíthet a jó étrend, helyes időzítés s egy megfelelő, emberhez illő életmód megszokása. Váltáskor egy ideig még nem csoda, ha nem működik minden flottul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!