Mit tegyek, hogy jobban nézzek ki?
Szóval. Pár szóban nem tudtam jobban feltenni a kérdést :D végtére erről van szó.
Tehát! A súlyommal nincs nagy gond, csak éppen azt a súlyt kb 30% zsír adja ki... Ezt kéne csökkenteni. Olvasgattam is erről, de nagyon sok helyen néztem és nagyon sokféle választ láthattam...
A kaja a legfontosabb, igen ezzel kapcsolatban azt hiszem megvilágosodtam.
Viszont az edzéssel kapcsolatban nem... Néhol a súlyzós edzésre esküsznek, mivelhogy az izomban olyan anyagok vannak, amik pörgetig az anyagcserét stb. Ezenbelül van, ahol a teljes testes edzésre, máshol meg az izomcsoportokra bontott edzésre esküsznek.
De olyan is van, ahol viszont az ilyen aerobic és társai dologra, de néhol a kettőre együtt...
Szóval így eléggé el vagyok tájolva... Vagy nem is tudom...
És igen, keresgettem itt ilyesmi kérdés-válaszokat, de inkább csak egy 200 oldalas könyvet ajánlgattak, amit nem találtam és éppen elolvasni se lenne sok kedvem...
Szóval, tudnátok segíteni?
Az aerob edzéssel zsírt égetsz, a súlyzóssal izmot építesz. A legjobb heti 3 súlyzós + heti 3-4 aerob. A súlyzós az első 6-8 héten teljes testet átmozgató kell legyen, később válthatsz osztottra, de nem kötelező.
Teljes testesnél minden izomcsoportra 1-2 alapgyakorlat megy. Osztottnál egy-egy izomcsoport Hetente egyszer kerül sorra, de 3-4 gyakorlattal.
Kezdőként mindenképp teljes testes kell kis súlyokkal. Egyrészt a tested így szokja meg a terhelést, másrészt megtanulod a gyakorlatok helyes végrehajtását.
A 200 oldalas könyv meg kb alapmű. Nekem rengeteget segített abban, hogy megértsem a testet működését, tudjam, mit miért kell.
sargakapszula.hu
Innen ingyen letölthető.
Akkor nekikezdek majd, csak most épp mást olvasok, Köszi :)
Meg amúgy itt vagyok a kertben és gondoltam el is kezdeném... Ugrálókötelezni az jó aerob edzésnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!