Miért kell diétázni? Ér az egyáltalán valamit?

Szóval szerinted van, akire kell az a 100-200 kiló plusz zsír, amitől mindenféle baja lesz és menni se tud s egyedül fürdeni sem? Érdekes álláspont.
Szerintem senki sem erőltet rád diétát... A te döntésed.
Nekem közel 40 év alatt a világon senki nem szólt bele az étkezésembe (a netes beszólások nem számítanak, túl sokat írtam táplálkozásról, nyilván sokkoltam pár embert, ez sokaknál érzékeny pont. ja meg volt egy büfés, hát az is nagyon érdekelt). S ha megtette volna, azzal sem ért volna el semmit. Saját agyam van és használom is.

Egy szóval sem mondtam ilyet.
A fogyásnak semmi köze a kinézethez. Vagyis van, de a kérdésemhez semmi köze. Lehet ez a te véleményed, de a kérdésemre nem nagyon látom a választ

A test annyi zsírt raktároz, amennyivel többet zabálsz a kelleténél. Persze egyéntől függ, hogy ki mennyire hajlamos hízni. Van aki rengeteget zabálhat, van aki kevesebbet.
De ha ettől nyugodtabb vagy, akkor gondold azt, hogy azért vagy dagadt, mert a tested így akarja. Én inkább diétázok, és élek egészségesen, normális külsővel.

a test azért raktároz, mert perpill nincs szüksége rá, de később még lehet...
Tehát nem annyit, amennyi kell neki... Én tavaly váltottam életmódot, természetesen a jól felépített étrend is része. És nem azért, mert átlagot akarok magamra erőltetni, hanem az a 40 kg túlsúly (ami igazából, ha elég kritikus vagyok, akkor 50, és mellé kell felszednem 10-15 kg izmot) már egészségügyi problémákat okozott.
Nekem senki se mondja, hogy 50 kg zsírt azért raktároz valaki, mert a testének szüksége van rá! ;)
Akárhogy is nézem, ebből a zsírból max 15 kg-ra van szüksége a testemnek!
Köszönöm a válaszokat.
kedves hatos meg nem tudom honnan szedte hogy "dagadt" vagyok. Csak gondolkodtam

6-os vagyok. Egyébként miért lennél itt a fogyókúra rovatban? A kérdésed tipikusan úgy hangzik, hogy kibúvót keresel a diéta alól, egyfajta önigazolás.
Egyáltalán nincs mindenkire ráerőltetve az átlag, különben nem lenne az emberek igen jelentős hányada elhízva, és nem szenvedne különböző civilizációs betegségekben, mint a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek. Ezek mind szoros összefüggésben vannak a rossz táplálkozással és mozgásszegény életmóddal. A hájas külső az csak a kellemetlen felszín, de alatta ugyanúgy káros folyamatok mennek végbe. Voltam abban a helyzetben, pontosan tudom milyen az, mikor 30 évesen érzed, hogy épül le az egészséged. Két út van, az önsajnálat és az életmódváltás.
Véleményem szerint pont az az igazság, hogy nincs kellőképpen kihangsúlyozva, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás, a rendszeres mozgás, és az elhízás elkerülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!