Van valakinek tapasztalata zabpehely diétával kapcsolatosan?
Mivel a zabpehely egy elég magas kalóriatartalmú szénhidrát, ezért nem kellene erre alapozni.
7:1 arányban van benne szénhidrát, a fehérjével szemben.
Bár a zab egészséges, mert rostok, ásványi anyagok vannak benne, lassan szívódik fel, de a fehérjeszükségletet erősen "alul-teljesíted", vele magas kalóriabevitel mellett is.
Szóval jó ha része egy diétának, főleg reggelire de az egész étrendet nem veheti át.
Létezik ilyen? Rosszul hangzik. A megfelelő táépanyagbevitel alap, a zabpehely pedig alaposan hiányos e szempontból...
No megnéztem. Ez egy a koplalós izombontó agymenések közül. Inkább eszem egészségesen, sokkal jobb.
Igen, nekem is ez okozott némi fejtörést, hogy mennyire éri meg, ezért kicsit átvariáltam és némi húst és halat is viszek bele. Én ezzel igazából csak a napi 5x étkezésre próbálom szoktatni magam, meg hogy kihagyjam az egészségtelenebb dolgokat.
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Edzés mellett kalória mínuszban zabpehellyel és mellette kevés fehérje bevitellel fogyni fogsz az biztos. Csak rosszul, garantált a nagymértékű izomvesztés = löttyedt test. Zsákutca.
Minden étkezésed legyen teljesértékü napi 5-6 kajálás, víz, pihenés bőven és enyhe kalória mínusz, meg persze edzés, legjobb a súlyzós. Ebből lesz zsírégetés kevés izomvesztés mellett. A zabpelyhes buli meg arra jó hogy sok izmot és kevés zsírt veszíts.
A magas fehérjebevitel nagyon fontos. Szóval ne csak NÉMI hús meg hal :D Edzés után akár mehet tejsavó fehérje 70-80%-os 20-30g súlytól függően. Lenmagolaj se árt ha van.
Mennyi az a némi hús és hal? Jobb, ha kiszámolod, hogy tuti meglegyen a megfelelő fehérjebevitel. Nem alacsony, nem magas, megfelelő :)
Az étkezések száma nem fontos, csináld úgy, ahogy neked jó. Sok ember nem szenvedteti magát a napi 5-6-tal, ha egyszer nekik a 2-3 fekszik s azzal is szálkásodnak, izmosodnak, súlyt tartanak, ahogy kell... Van, akinek a sok kis étkezés a megfelelő, azok csinálják úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!