Reggelire mit ehetnék? Tojás, zabpehely kizárva.
Olyan alacsony kcal tartalmú reggeli ötleteket szeretnék, amelyek laktatnak is.
Sokszor csinálok házi szénhidrátszegény muffint, kenyeret, palacsintát, de unalmas mindig ugyan az. Ráadásul a felsoroltaknak gyakran hasonló az ízük is.
A zabpehely szerintem ehetetlen, a tojástól is rosszul vagyok. :( Pedig olyan jó tojásos recepteket találok.
Zöldséges ételek? Quiche?
Persze nem tudom, hogy neked mi jön be, és a te elképzelésed szerint mi jó reggelire, nekem ezek a tippjeim.
Reggelire 3 virslit (vagy párizsi csíkokat) megsütök 3 tojással, egy kis reszelt sajttal - nyáron eszek hozzá rengeteg zöldségfélét (uborka, paprika, paradicsom, retek.
Másik kedvencem a fokhagymás joghurtos uborka.
Aztán tudom, azt mondtad, zabpehely kizárva, de nem tudom, ismered-e a Kolláth reggelit? Azt este elkészíted és reggelre teljesen más íze van, mint a frissen készítettnek.
A zabpehellyel azért még próbálkozhatsz, én egyik formában utálom, mert zabízű, a másikban nagyon szeretem, mert még a rántottát is finomabbé teszi, pedig az eleve maga a tökéletesség számomra. A nyers zab iszonyú, a szétfőtt zabkása négyszerannyi kókusszal és mákkal, mint zabbal finom :D Szóval még ugyanaz az ember sem ugyanúgy áll hozzá a zabhoz különböző ételekben. A zablisztes piskóta is rossz, zabízű nekem, pedig pont ugyanolyan arányú tojás-zab, mint az igen finom zabos rántotta. Nem értem, de ez ilyen.
Nem tudom, téged mi laktat... Engem a sült zöldség pl. nem, de igen finom s ha arra ütök egy tojást, az nem lesz kifejezetten tojásétel, de jót tesz neki, de mondjuk egy deka darált lenmag is ér valamit :)
A zabpelyhet nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Ha érdekel mutathatok pár alternatívát.
Egyébként mehet bármilyen sovány hús, zöldségekkel, valami szénhidráttal is. Ha pedig nem zárkózol el az étrend kiegészítőktől, akkor fehérje turmixot is ihatsz reggel.
Köszönöm a válaszokat, bár be kell valljam, túl sokat nem segítettetek :(
A zabpehely nyersen rossz ízű, próbáltam már kissé és teljesen pépesre is áztatva/főzve, nem jöttek be, mert egy nagy "trutyik" voltak.
Lehet én írtam félreértelmezhetően, de a tojástól ténylegesen rosszul leszek, hányinger, puffadás stb. (Nyilván adalékanyagként nem, de úgy önmagában sajnos igen, bárhogy elkészítve.)
Esetleg a sült zöldségeket kipróbálom, eddig csak nyersen ettem őket, de azoktól meg nem laktam jól.
Ezt is kipróbálhatod még zabbal kapcsolatban. Bár nem alacsony a kalóriatartalma, de hasznos tápanyagok vannak benne. És nagy előnye, hogy több napig is eláll, tehát nem kell minden nap megcsinálni.
Tojáson kívül más fehérjeforrás a hal, sovány hús, túró, zöldség(bab,zöldborsó...)
Nyugodtan eheted azt, mint ebédre, semmi bajod nem lesz.
A sült zöldségek is csak tojással laktatnak engem is, de próbálkozni lehet sajttal s persze hússal is, a fehérje és a zsír szokott igazán laktatni, a szénhidrát kevésbé (nem engem, hanem általában az embereket, persze nem mindenki ilyen), de a zöldség térfogata is segíthet.
De ehetsz akár gabonákat is (rizs, köles)... Az mit se számít, hogy reggel van (csak az inzulint nem érdemes nagyon megdobni, reggel rossz az inzulinérzékenység).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!