Nálatok meddig tart ki fél kiló zabpehely?
150 gramm zabpehelyliszt + 50 gramm fehérjével vízben feloldva
minden nap ez a reggeli és jól indul a nap :)
Nem eszem szénhidrátbombákat, fogyáskor pláne, de a párom teszteli a dolgot. Múltkor nagyon picit evett, 10 dekát, 6 deka sajttal, nem is tartott ki délig, hisz ez nem sok kalória. Ma vettünk egy kilót, az 5 kicsi étkezésre biztosan elég lesz neki, ha édesen eszi, mazsolával, kakaóval, miegymással. Ő már rég lefogyott, én még nem, de nekem sem lenne elég ennyi egyszerre...
Az egész tesztet az indította, hogy itt mindig azt olvastam, hogy a népek 3 kanálnyi zabpehellyel elvannak délig, ami nálunk nyilván nem működik, de érdekelt, hogy 20 deka vajon elég-e, ha felturbózzuk valamivel.
De a párom alapvetően rizst eszik, mert az finomabb, én pedig egyiket sem, mert az olajos mag finomabb (s fogyni is alkalmasabb számomra). Azért sok kakaóval és mézzel elmegy a zab is.
# 6
50g zabpehelyben - ami elég emberes adag - kb 30g ch van, ami egyáltalán nem sok. Ha fogyni akarsz akkor is kell bevinni szénhidrátot. Én ebédre és vacsorára húst, zöldséget, halat és tojást eszek, így bőven-bőven belefér egy tál zabkása, így is nagyon kevés ch-t viszek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!