Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azoktól kérdeznék, akik több,...

Azoktól kérdeznék, akik több, mint 25 kg-t adtak le tartósan: milyen diétát és mozgást alkalmaztatok?

Figyelt kérdés

160g szénhidrát diétát tartok (betegség miatt, orvosi és dietetikusi kontroll mellett), de a mozgással kapcsolatban kétségeim vannak. Mit és hogyan sportoltatok jelentős túlsúlynál és később, amikor már lement mondjuk a fele?

106kg-ról indultam, 95kg vagyok most. 3 hónapja csinálom. Eddig csak diétáztam, de most elkezdtem tornázni is. Kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, milyen az élet a változás alatt, mit-hogy csináltatok, és milyen az élet akkor, amikor elértétek a célt?

2016. márc. 20. 18:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Napi 1-1.5 óra sport. 105ről indultam, most 68 vagyok, 1 év alatt, szálkásító diétát csináltam.
2016. márc. 20. 18:09
 2/16 A kérdező kommentje:
Elmeséled, hogyan kezdtél edzeni? Hogy csináltad, hogy fokozatos legyen a terhelés? Nem akarok lesérülni már az elején, nagyon szeretném jól csinálni. (Úszni nem tudok, sajnos.)
2016. márc. 20. 18:11
 3/16 anonim ***** válasza:
Sargakapszula.hu nekem sokat segitett inzulinrezisztenciam volt de renbe jott kb fel ev alatt a sebbek mar nem gyogyultak a labamon be a sok cukor miatt ezzel egy honap utan eltuntek a sebbek
2016. márc. 20. 18:11
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de semmilyen kapszulát nem szedek be, lehet az sárga, kék vagy zöld.
2016. márc. 20. 18:17
 5/16 anonim ***** válasza:

1 év alatt 35 Kg-ot adtam le, és már több mint egy éve tartom a súlyom.

Nagyon egyszerű volt a módszer: elkezdtem a kalóriaszámlálást ( kaloribazis.hu segítségével), kifejezetten figyelme nem csak a kalória, hanem azon belül a szénhidrát arányára és minőségére(!).

Nincs kenyér, havi max. egyszer rízs ( akkor is lehetőleg barna), krumpli csak főve vagy sütőben, olaj nélkül sütve.

heti max. egyszer durumtészta. Szárnyasok, halak - nagyon ritkán marha.

Rengeteg zöldség (saláta, vagy párolt formában)

A mozgás sem volt ördöngös dolog. Egyszerűen minimum heti háromszor 1-1 óra séta. Eleinte lassabb, mára már a kocogással határos tempóban. Annyit változtattam rajta, hogy kb. fél éve egy hátizsákban viszek magammal 12 Kg-nyi súlyt.

2016. márc. 20. 18:20
 6/16 anonim ***** válasza:
Nem kell szedni az egy e book de van konyvbe is 3500ft hasznos iNfok az edzesrol es a jo dietarol a tapkieges reszt kihagyhatod akkor benne nem vesztel sokat
2016. márc. 20. 18:24
 7/16 anonim ***** válasza:
1. vagyok, a sárgakapszula egy könyv címe, én is azt olvastam el. Szobabicikliztem,az nem volt megterhelő, egyre többet tudtam tekerni, egyre gyorsabban. 85 kilósan pedig nekiálltam futni. 22 éves fiu vagyok egyébként.
2016. márc. 20. 18:24
 8/16 anonim ***** válasza:

A sárga kapszula egy könyv címe, az írója is pont ellenzi a fogyókúrás "csodabogyókat". Elsőre kicsit szokatlan lehet a stílusa, de érdemes elolvasni, sokat lehet belőle tanulni.

Szerintem jó ütemben haladsz, bár nem írtad le az érkezésed. Próbálj meg minél tisztábban enni, kerülni a gyorsan felszívódó szénhidrátokat (liszt, cukor, stb.)

Mozgásnak bőven elég a tempós séta, kíméld az ízületeid. Esetleg ha képőbb lassúnak találnád a fogyást, próbáld picit csökkenteni a szénhidrátot a fehérje javára.

2016. márc. 20. 18:26
 9/16 A kérdező kommentje:

A szénhidrátom kötött, napi 5 étkezés, nincs cukor, fehér liszt, fehér rizs, kenyér. De a 160g-nyi szénhidrátot nem csökkenthetem lejjebb. Zsírt is kerülöm, kókuszolajat használok, ha épp valamit sütök, de ez ritka. Csak csirkét és halat eszem, zöldségeket, gyümölcsöket csak korlátozott mennyiségben és csak alacsony cukortartalmúakat...

Inkább a mozgás az, amivel még nem jöttem tisztába, a legtöbb videón ugribugriznak, az túl durva még nekem, de ducitornára meg olyat adott ki a youtube, ahol még széken ül a pasas, iszonyat nagy túlsúllyal, az meg már kevés, ugye. Valahol a kettő között keresek. Tornázni csak kora reggel és késő este (9-10 után) tudok a gyerekek miatt.

2016. márc. 20. 18:31
 10/16 anonim ***** válasza:

Hat a feherrizzsel nincs gond a zokdsegbe sincs annyi hogy artana

A csirket pl hogy csinalod ha ritkan sutsz? A jo zsirokkal amugy sincs gond meg leirnad mit eszel ha kb az osszes ch t kilotted?

2016. márc. 20. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!