Hogy fogyjak le a nyáron?
174 cm 80-85 kg 19/F vagyok. Elég nagy hasam van, meg úszógumim és mellem, és leszeretnék nyárig fogyni.
Olvastam tavaly a sárga kapszulát, néhány dolog meg maradt bennem, de már sokra nem emlékszek rá. Meg az, hogy csak csirkén és rizsen éljek... Szerintem az elég nehéz lehet.
Nem tudom, mit egyek, mennyit, mennyit mozogjak és hogyan.
Tudnátok kérlek adni tippeket (pl. nem szabad lisztet enni, vagy csak keveset, hasonlókat) meg mire figyeljek oda, esetleg olvasmányokat...
Meg a testmozgással kapcsolatban is kéne ötletek.
Meg egy másik kérdés, hogy ha ezt elkezdem ezen a héten, akkor meddig juthatok vele:
július elejéig
és nyár közepéig?
(persze tovább is akarom csinálni, csak addig kb. meddig jutok)
Első körben fogd meg a jelenlegi étrendedet és változtass rajta. Van, aki elvan a drasztikus váltással is, de gondolom, nem az a tipikus. Biztos találsz olyan elemet, amit nem akkora áldozat elhagyni vagy minimalizálni, de nem előnyös (pl. cukros dolgok s egyéb gyors szénhidrát - bár van, akinek ez nem gond, már a gyors ch, mert a normál cukor azért senkinek se jó)... A szénhidrát legyen a fő célpont, főleg a gyors felszívódású, mivel az általában rosszul laktat (ez emberfüggő, de amit írtam, az a tipikus), az inzulinszintet viszont megdobja (ezzel kapcsolatos a rossz laktató képesség is, de ez a zsírtárolást is támogatja s egészségügyi problémákat is okozhat, ha túlságosan erősen érvényesül hosszútávon). Bár ha nagyon sok zsírt eszel (főleg sok szénhidrát mellé), az is lehet gond fogyáskor (no meg nagy előny is, ez már csak ilyen). Zsírból sokunknak könnyű rengeteget enni, még ha egész jól is laktat. Viszont nincs inzulinválasza, a mellé evett ételekét is csökkenti, ami előnyös. Plusz szerintem finom is.
Sajna ez nagyon összetett dolog.
De egyelőre tedd meg, amit tudsz, a sárga kapszulát olvastad... Én csak átfutottam az étrend részt és szörnyen hiányosnak és néhol hibásnak találtam, de gondolom, a tipikus szálkásító diétát azért rendesen leírja. Nos, az már bizonyított, kiindulópontnak megteheti, hacsak nem tudod, hogy neked nem az való, de akkor talán nem itt kérdeznél. Nem kell sem csirkét, sem rizst enni, annyi más fehérje- és szénhidrátforrás van.
Nem véletlenül mondják a heti 1 kilót, az azért reális egészségesen, zsírból, főleg, ha nem pici a felesleg s edzel is.
A mozgást neked kell eldöntened, de melegen ajánlom a teljes testes edzést, egyrészt egészség szempontjából, másrészt azért minden nagy izomcsoport és egypár kisebb megedzése felpörgetheti az anyagcserédet ;) De tartást is adhat (valahogy nálam ez van. ha az edzést flottul végzem, akkor miért ne menne ez az étkezésben is? :D), közérzetet is javít, s azért így fogyni is könnyebb.
Emellé valami aerob s néha kardió s igazán sokat tettél ezen a fronton is.
Csak annyit mondok erre, hogy kaloriabazis. Ez egy oldal aminek segitsegevel le tudsz fogyni. Ez kiszamolja neked, hogy mennyit szukseges enned egy nap, ehez te beallithatod, hogy mennyit szeretnel fogyni meddige es kiadja , hogy hany kaloriat vihetsz be egy nap. A lenyeg az, hogy tobbet egess el, mint amit megeszel.
Hajra ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!