Miért nem fogyok?
Sziasztok, a gondom a következő-Január óta elkezdtem életmódot változtatni,semmi kenyér,se cukor,se sütik stb.
Példának itt a tegnapi napom kajálása:
Reggeli: 3 szelet Aldis sonka,light sajt,1 szelet puffasztott rizs kocka,ubi
uzsonna-kávé(cukor meg minden nélkül)
Ebéd: Csirkemell(100g)kis fűszerrel,hagymával,ubival és salival,nagyritkán light sajt
Vacsora:kb. ugyanaz mint ebédnél
Ezzel tök jól elvagyok egésznap,január óta ezen élek.
A minap kiszámoltam a kalóriatartalmát 1000 az egésznapos(elvileg nem egészséges erre is kíváncsi vagyok hogy mennyire jó dolog csak ennyit bevinni)
137 kilóval kezdtem neki,januárban lement 7 kiló(víz) azóta semmi változás,de ma reggel ráálltam a mérlegre és kb. a szívem ugrott ki,jóval többet mutatott sajnos már nemtudtam leolvasni mert 135 kg a legvégső leolvasható szám rajta de tovább is mutatná...
Ez lenne az én gondom :/ vagy a mérlegem pocsék ( 3 napja vettem) vagy én vagyok nagyon gané..fogalmam sincs,elvileg semmi pajzsmirigyes betegségem sincs,2 hét múlva jön meg a havibajom szal azt se gondolom hogy az lenne a baj a vízmegtartás miatt.Külsőleg látszik a fogyás,ami nagyon picit megnyugtat. :)Előre köszönöm a válaszokat,aki akar trollkodjon,küldök neki hájpuszit :*
Ha nem a mérleged rossz, akkor:
Nagyon kevés a kcal. Belassult anyagcsere, szervezet át áll raktározásra stb.
A másik ok a pajzsmirigy működésének zavara, amit kivizsgáltathatsz.
Viszont! Szerintem előbb az étkezésed kellene rendbe rakni, mert közel sem tökéletes.
Mert koplalsz, emiatt belassult az anyagcseréd! Emiatt most tartalékolsz, később pedig a szervezet elkezdi lebontogatni az izmaidat, hogy pótolja a hiányt.
Én is a sárga kapszula elolvasását javaslom elsőként.
A nincs miből természetesen nem lehet tartalékolni, mindenki lefogy koplaláskor, így ez mindenképpen fura, de akkor is emelj kalóriát, mert ez egészségtelen.
Ami a mérleget illeti, mivel most vetted, nem tudsz mihez viszonyítani. Saját magától 1-2 kilónál többet nem szokott eltérni ugyanott elhelyezve, de egy másik mérlegtől akár 5 kilót is, a mérlegek nem hitelesek.
Használj centit is. De ha külsőleg látszik, akkor fogytál (hogy miből, azt nem tudhatom, de fogytál).
Már a fehérje is kevésnek tűnik, esélyes, hogy izmot is vesztesz, főleg nagy kalóriadeficitben... S a mozgás csak ront ezen, hisz tovább növeli a fehérje- és kalóriahiányt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!