Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A szénhidráttól lettem rosszul?

A szénhidráttól lettem rosszul?

Figyelt kérdés

Fél éve "fogyózom", igazából egészséges életmódra váltottam. Kerülöm a lisztes dolgokat, kenyeret sem eszem.

Ma viszont csak palacsintát tudtam enni, 2dbot, tehét a mennyiség sem olyan egetverő (200 kcal össz. )

Most émelygek, rossz a gyomrom, úgy érzem, kajára gondolni sem tudok.

A szénhidrát miatt lehet? Ez azért nem egészséges nem?

Szoktassam vissza magam fokozatosan?

2016. márc. 6. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, egy szalmanella esélyesebb pl a tojástól.
2016. márc. 6. 14:50
 2/5 anonim válasza:
Ha tejjel csinaltad a tejtol is lehet, de mint mar az elottem iro is irta, a tojastol is lehet
2016. márc. 6. 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Inkabb attol hogy keves a ch es a palacsintaba nincs liszt?
2016. márc. 6. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha sosem eszel glutént, még attól is elszokhatsz. Ha a palacsintában volt tej, akkor a laktóz még esélyesebb, attól nagyon könnyű elszokni, teljesen természetes egy felnőttnél, hogy ha nincs laktózbevitel, akkor nem tudja megemészteni a tejet egy idő után, még ha addig tudta is.

De a töményebb cukros dolgokkal is gond lehet.

Ez teljesen természetes efféle életmódváltásnál és nincs vele semmi baj. Én nem is akarom, hogy a szervezetem remekül lekezelje, ha cukorral, tejjel, gluténnal tömöm, bár az hasznos, hogy egy apró kilengésbe nem akarok belehalni :) Nekem alapból fiziológiai inzulinrezisztenciám is van az étrendem miatt, na erre besütizni, az sokaknál erőset üt, de nekem se jó.

De amikor még csak paleóztam s nem volt nagyon alacsony a szénhidrátbevitelem, akkor is érdekes volt egy habos-csokis palacsintás, pizzás kísérleti nap... Úgyhogy nem kell hozzá nagyon sok, hogy az ember ne bírjon bizonyos szénhidrátokat (nekem némi laktóz nem szokott problémát jelenteni, a páromnak, aki némi érlelt sajton kívül nem nagyon eszik tejterméket, igen).

Ha szénhidrátosan akarsz enni, akkor szoktasd vissza magad, igen, simán visszaszokik bárki, ez így működik. Rengeteg ketogén diétázó van, aki nyaraláskor szeretne szénhidrátosan enni, nekik célszerű vagy egyenesen kell egypár felvezető nap, hogy ne legyenek rosszul, másoknak szerintem még gyorsabban megy.

A laktóz már más, de ehhez nem értek. Ha a bélflórának kell megváltoznia (pl. valaki elszokott a növényevéstől), az azért nem megy hipphopp, de a szénhidrátnál nem ez van.

Ha nem akarsz szénhidrátosan/cukrosan/tejesen enni, bármitől is lettél rosszul, akkor pedig nem kell visszaszoknod.

2016. márc. 6. 16:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Lehet a szénhidrát is,de én inkább a liszt-tej-cukor kombinációra tippelek,nálam ugyanez..

Nem kell rá visszaszoknod,látod mennyire tesz"jót" . Persze ritkán én is eszek,d emár próbálok alternatív dolgokat késziteni ha édességre vágyom,és nem egy fél napos hasmenésre/hasfájásra.

2016. márc. 7. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!