Ha 5 napig nem eszek semmit, akkor mennyit fogyhatok?
#10: Igen, ez így van. Lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően. Az alap glükózellátás miatt nem kell izmot bontania a testnek, ha van elég szénhidrát. A fehérjehiány miatt természetesen kell, sőt az extrém deficit is arra készteti a testet, hogy a költséges izmokat építse le.
De ha semmi bevitel nincs, akkor az első fél nap után (mintha ennyit bírja a máj glikogénraktára, már ha nem ürült eleve) napokig a testi sejtek glükózellátása és a teljes agy glükózellátása is izomból megy. Utána beüt a ketózis (igaz, szénhidrátevésnél nem... lehet, hogy mégis rosszabb úgy?), a testi sejteknek és az agy nagy részének már nem kell glükóz s csak az agy kis részének a glükózigénye s a fehérjeigény bont izmot (s az extrém deficit, de ez bizonyára egyén- s izommennyiségfüggő, míg a fehérjehiányt muszáj izomból fedezni, ha nincs bevitel, elkerülhetetlen az izombontás).
Jobb fehérjét és kis zsírt bevinni szénhidrát helyett, igen. Bár kicsit durva lesz a delikvensnek, de legalább el lesz valamivel foglalva az éhség helyett... Zombinak lenni határozottan érdekes, bár kellemesnek nem nevezném.
Mindenkinek más a szerveze, ezt nem lehet pontosan megsaccolni. 2 kilótól többre ne számíts, de cserébe rosszul leszel, álmodban majd finomakat eszel, napközben pedig szédülsz majd. Pár nap után nem mersz majd felállni, mert félsz, hogy elájulsz. Végigmentem ezeken a körökön, én is pár napos nem evéssel kezdem, aztán 3 nap után összeestem. Lefogytam 43 kg-ra, (többszörös ismétlés) de továbbra is kövér és hájas voltam-legalábbis annak láttam magam. Előtte normális alakom volt, sokat sportoltam, inkább átlagon felüli izomzattal rendelkeztem. Abbahagytam a koplalást, felhíztam 58 kg-re, a rekordom 64 volt. Teljes önbizalomhiány, nulla életkedv. Nem véletlenül írja mindenki, hogy ezt ne csináld, meg akarnak ettől óvni, de van aki csak a saját kárán tanul.
Ami engem illet: 43 kilósan egy számmal kisebb nadrágot hordtam, de a hasam hájas volt, puffadt, a bordáim pedig látszódtak. A fenekem eltűnt, a lábaim formátlanok voltak. ( naponta sportoltam) Most 53 kg vagyok, a táplálkozás nem a nap fő pontja, másra is tudok figyelni. A hasam lapos, látszódnak az izmok körvonalai. 27-es a nadrágméretem ( combra, fenékre hízok), a párom szokta jelezni, hogy már megint jól megnéztek az utcán ( én nem veszem észre) . Ami nálam bejött, az a rendszeres, egészséges táplálkozás, napi fél óra sietős séta, heti 2,5 óra aktív sport- tavasszal és nyáron több.
Amennyiben úgy érzed, elindulsz egy ilyen úton, a te döntésed, de nem megoldás a problémára. Nekem 3 év kellett, mire megint normálisan néztem ki, további 3 pedig az egészséges önbizalom visszaszerzéséhez.
Mikor tanuljátok már meg, hogy az nem fogyókúra, hogy nem eszel semmit. Még ha ki is bírod, nézd meg milyen állapotban leszel az ötödik napon! Szükséged van arra, hogy teljesen legyengülj és ájulás határán legyél? Tudom miről beszélek, velem már volt ilyen, persze nem szándékosan, betegség miatt. Minek kínoznád magad, amikor semmi értelme? Inkább kezdj el sportolni, egészségesen táplálkozni, és úgy fogsz fogyni, persze nem 5 nap alatt, de egészségesen.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!