Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le, ha imádok...

Hogyan fogyjak le, ha imádok zabálni?

Figyelt kérdés
A kérdés komoly. Elképzelni nem tudom,hogy éljek le egy életet úgy hogy korlátozva vagyok nem tömhetem magamba amit megkívánok. Pizzát,csokit,fagyit stb. Viszont le kéne adnom 15kg-ot,20 évesen ez elég ciki. Hogy lehetne ezt megbeszélni magammal?
2016. febr. 28. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerencséd van, ugyanis emlősök vagyunk, sokat kell ennünk a súlytartáshoz, de még fogyáskor sem nagyon keveset :) Bőven fér bele élvezet, s ezt egy olyan hedonista mondja, aki nagyon töményen eszik, így az összmennyiség általában elég kicsike... Bár ezen lehet segíteni egy halom szénhidrátszegény zöldséggel ;)

Az ember ízlése sokat tud változni. Rátérhetsz jobbfajta ételekre, amik legalább olyan finomak, mint a felsoroltak (persze ez ízlés dolga), viszont vagy ehetsz belőlük sokat, vagy legalább pompásan laktatnak, s nem tudom, te hogy vagy vele, de a jóllakottság nálam igen alaposan csökkenti az evés vágyát... Ez egy elég természetes dolog.

Az a durva, ha éhes vagyok és éhes maradok és elszabadul bennem egy éhes kisördög. Na azzal nem küzdök, de kontrolltalan zabálás az egészségre való tekintet nélkül... Az szerintem nem hedonistáknak való, akik sok-sok évtizedig akarnak egészségesen élni...

Bár csak félmegoldás, de a sok evést kalóriaegyenleg szempontjából ellensúlyozhatja egy csomó mozgás is...

2016. febr. 28. 13:55
 2/10 anonim ***** válasza:
korlátlan kondibérlet, heti 4 ezdés
2016. febr. 28. 14:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Vannak nagyon finom kaják, amik egészségesek is. Egy diatetikus is adhat ebben tanácsot, de gyors kajából a gyros, ami még egészségesebbnek számít, mert sok benne a rost és kevés a felesleges szénhidrát, míg a pizzában túl sok a szénhidrát, amit mozgás hiányában elraktároz a szervezet.
2016. febr. 28. 14:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Elég naponta 2-3 alkalommal, egyszerre nagy mennyiséget. Én pl mindig este ettem meg kb 1000kcal-t, maradék 400-500-at meg napközben. Így nem éreztem rosszul magam fogyáskor sem.
2016. febr. 28. 14:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Mozogd le.
2016. febr. 28. 14:36
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

#2: Az még nem éget olyan sokat, vannak izmos testépítők, akik annyit esznek szálkásításkor, hogy nekem egy étkezésre se lenne sok. Amúgy jó irány, de napi félmaratont rádobnék, ha egy igazán evős emberről van szó.

#3: Az egészséges ételektől is elhízik az ember, ha egyszer csillió kalóriát visz be... Jó esetben viszont sokkal jobban laktatnak, úgyhogy ez a megoldás, de erről már írtam is korábban. Amúgyis fontos az egészség, nemcsak a fogyás része...

Kérdező, némelyik embernek jót tesz a nézőpont megváltoztatása. Nem vagyok kegyetlen, így nem mondom, hogy 1-2 napig kövesd az én étrendemet, de akkor átértékelhetnéd a korlátozottság fogalmát :D Nagyon sok ételcsoportot kizártam s a répára óvatosan nézek, mert nagyon cukros. Bár ez nekem nem gond, nagyon jó életmód, én a szálkásító étrendtől fejlesztenék (ön)gyilkos hajlamokat 2 napon belül.

S amikor 40 gramm szénhidrát alatt kicsit úgy éreztem, be vagyok szorítva, lementem 10 alá 1-2 napra. Hasznos volt :D (Más kérdés, hogy olykor kilengek, szóval nem kell engem félteni, de most már másmilyennek tűnik a 30-40 is, főleg, ha nem sütizek folyton. Kár, hogy ennyivel még nem szoktam fogyni.)

2016. febr. 28. 14:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Hmm mintha magamat hallanám 1-2 évvel ezelőtt :P

Az az igazság,hogy nincs nagy titok,el kell dönteni,hogy mértéktelenül szeretnél enni,vagy jól kinézni !Egyébként az életmódváltás nem azt jelenti,hogy soha többé nem ehetsz pizzát vagy fagyit :) Egyébként azt is nagyon jól írta valaki előttem,hogy változik az ember izlése,ha más ételeket kezd el enni. És az egészségesebb kajához jön a sokkal jobb közérzet,ez is motivál .

Valószínüleg te is szénhidrát/cukorfüggő vagy ,ha pár napot kibirsz a cél érdekében teljesen tisztán ,utána nem nehéz betartani,hogy mondjuk kéthetente-havonta-hetente (kinek hogy fér bele,fogyni akar,vagy súlyttart stb) eszel ilyesmit. Sok lédús zöldség,c-vitamin . Egyébént ha sok ilyesmit eszel,attól csak még jobban kívánod,de ha elkezded a zöldségeket hússal,tojással,zsírral nyomni nem kívánsz állandóan nassolni,sőt .. ez most lehet,hogy értelmetlen lett,d ejobban nem tudom leírni. A lényeg h az elején nehéz csak egy minimálisan.

2016. febr. 28. 18:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Amit az előző írt, azt magam is tapasztaltam. Persze nem vagyunk egyformák, van, aki a napi 1 kocka csokijával van el s nem bírna nem szénhidrátdúsan enni, de érdemes lehet megpróbálni a szénhidrátszegény étrendet, hátha bejön. Az ételeink inzulinválasza lecsökken, laktató volta megnő (nagy általánosságban, mert az, hogy kit mi laktat, emberfüggő s az inzulinválasz is komplikált, a fehérjéknek is egész nagy tud lenni s a szénhidrátoknál is van gyors, lassú, közepes felszívódású)...

Én aztán nem vagyok az a táplálkozásban fegyelmezett fajta, elveim ellen való az olyasmi, de étrendváltoztatással elég jól megszüntettem az édességvágyamat (attól még eszem jófajta édességeket, mert finomak és a párom kedveli őket, de nem remegek értük és ha sütök brownie-t, amiből picit eszem vagy semennyit, nem érzem magam áldozatnak ;)). Most is jókat eszem, mint valaha, csak mást. A mennyiség kissé necces, de ha sikerül jóllaknom kalóriakereten belül, akkor miért akarnék enni még? Akkor iszom finom teákat vagy efféle, de enni nem eszem, ha jóllaktam. Nem tartanám lelkileg sem egészségesnek a túlevést...

2016. febr. 28. 19:00
 9/10 anonim ***** válasza:

"Az egészséges ételektől is elhízik az ember, ha egyszer csillió kalóriát visz be... Jó esetben viszont sokkal jobban laktatnak, úgyhogy ez a megoldás, de erről már írtam is korábban. Amúgyis fontos az egészség, nemcsak a fogyás része...

"

:) igen, és pizzától meg kevésbé - értem. Teljesen logikus.

2016. febr. 28. 20:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Ki írta, hogy pizzától kevésbé? De akármiből tolok be 3000 kcalt kevés mozgás mellett, nem fogok lefogyni. Szerintem a kérdező sem. Pedig fogyni akar, ahogy pl. én is.

Javítom az étrendemet? Lecsökkentem a szénhidrátot (mert nekem az hasznos)? A leglaktatóbb ételeimet eszem? Elkezdek edzeni? Remek, de fogyni nem fogyok ezek összességétől sem, ha egyszer nincs deficit. Ez már csak így van.

2016. febr. 28. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!