Fogyás cukorral?
Hülyén hangzik és lehet,hogy hülye kérdés is, de az érdekelne, hogy lehetséges e fogyni, ha nagyobb cukortartalmú ételeket eszünk?Gondolok itt a csokoládéra,süteményekre stb...És ezt mindeközben úgy teszem ,hogy megvan a kalóriadeficit. Nem zavar be a fogyásba a cukor?Vagyis példának okáért 10 g cukor szénhidrát és 10g szénhidrát mondjuk kenyérből megegyezik?
Persze közben normális kaját is eszem(megvan a fehérje és zsírmennyiség is),csak érdekelne ,hogy ha beleszámolom a napi kalóriamennyiségbe gátolja e a fogyást.

A szénhidrát az szénhidrát, megegyezik csak a felszívódási sebességük más. A kristálycukor gyorsabban felszívódik mint a kenyér. Ha megvan a fehérje, zsír, rost, víz, edzés, pihenés, kalóriadeficit akkor fogyni fogsz. Ha meg mindenáron cukrosat akarsz enni akkor legalább jól időzítsd mikor eszed.
Aerob edzés előtt (pl 40-60 perc gyaloglás, pl reggel) semmilyen cukrot ne egyél. Mert felnyomja a vércukorszinted és nem tudsz zsírt bontani, elveszik az edzés lényege. A szénhidrátok nagy részét délelőttre és a kora délutáni időszakra tedd. Késő délután és este semmi gyorsan felszívódó cukrot ne egyél. A gyorsan felszívódó szénhidrátot azt max edzés után enném a helyedben pl tejsavófehérje és csoki. ha ennyire fontos neked.

Egyáltalán nem egyezik meg. Rengeted fajta szénhidrát van és mindegyiknek más a felépítése.
Én azért nem ajánlom a cukor fogyasztását, mivel diétában alapból éhezünk valamilyen szinten a kalóriadeficit miatt. Erre a cukor még rátesz egy lapáttal, mivel a vércukorszinted össze vissza fog ugrálni. Tehát extrém éhes leszel.

Van, akinél bekavar még az édesítő is, nemhogy a cukor... Van, akinél nem. Próbáld ki, ha neked fontos, de ha nem nagy a kalóriakereted, akkor inkább ne cukorra használd el... A csokival nincs bajom, de abból napi 2-3 gramm cukor jön, ha úgy eszed, mint én ettem, amikor még csokiztam, 1-2 kocka tömény étcsoki... Nem nevezem nagy cukorterhelésnek...
A sütik nagyon szórnak, igazából cukor nélkül sem nagy ügy készíteni őket, de léteznek durván cukrosak, aminek a harmada cukor, harmada vaj, harmada liszt. Az ilyenektől kicsit mindig kirázott a hideg...
Nekem nem tűnik úgy, hogy számítana, hogy mennyire cukrosan eszem, ha a kalóriabevitelem és aktivitásom marad. Mindössze szinte mindig éheznék cukrok mellett deficitben, sőt enyhe többletben is (ilyen szempontból mindegy, hogy keményítő vagy egyszerű cukor a cukor, én ugyanúgy éhes leszek tőle, a lassú felszívódás és a sok rost sem számít valami sokat). Van, aki ilyen, s van, aki pont ugyanúgy jóllakik a mazsolás sütivel, mint bármi mással, ugyanolyan tartósan s alaposan.
Köszönöm, erre voltam kíváncsi! :)
Ment a zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!