Ez mennyire vércukorszint gyilkos?!
Most vettünk botmixert és gondoltam csinálok turmixot, fél banán, fél alma, egy kanál natúr joghurtot tettem bele. Mellé csináltam egy kevés zabkását, vízzel (25 g zabpehelyből), illetve ettem mellé pár szem diót.
Mennyi lehet a glikémiás indexe, tekintve, hogy a gyümölcs csak szénhidrát?

attól hogy valami még szénhidrát lehet alacsony a gi indexe és a terhelése is, viszont pl 10 dkg szalonna nagyobb inzulinválaszt okoz mint 10 dkg banán, sokan ezt nem tudják sajnos.
tejtermékek dettó, nézz utánna!

Krisz, nem tudom, honnan veszed az ilyeneket, a zsírnak egyáltalán nincs inzulinválasza... A szalonnának bizonyára igen, a fehérjetartalma miatt, de az is kicsi.
Kérdező, amit írtál, az egyáltalán nem vészes. A zab lassú felszívódású a rost miatt, az a kis gyümölcs se sok. Nem így kell inzulinválaszt minimalizálni, az biztos, de csak mert eszünk egy kis cukrot, még nem lesz bajunk... Speciel én nagyon rámegyek az alacsony inzulinválaszra, mert nekem általában az a jó, de akkor sem zavartatom magam, ha benyomok 4 banánt néha, mert jólesik. Elég fura világ lenne, ha csak a főleg zsírral táplálkozás lenne egészséges :D Főleg, hogy sok embernek nagyon jólesik a viszonylag sok szénhidrát, jobban működik úgy.
A zsír csökkenti a felszívódás sebességét, de 25 gramm zabból eleve nem nézem ki, hogy valami iszonyúan megdobja a vércukrodat, főleg, hogy a rostok miatt eleve lassú felszívódású. Sokat számít a mennyiség. 1 gramm cukor vagy 20 gramm keményítő nem sok vizet zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!