Alaszkai tőkehalfilé (leszedtem róla a panírt, sütőben, olaj nélkül, zöldségekkel) kb. mennyi kcal, ha a zacskón 199 kcal / db van?
A zacskón ez áll:
960 gramm / egész zacskó. 6 db. 1 db-ra levetítve a kcal érték: 199 kcal / hal, de ugye ez panírban van.
Azt csináltam, hogy megsütöttem a sütőben, simán alufólián mirelit zöldséggel (kukoricát, zöldborsót nem eszem, azokat meghagytam)
+ hozzá friss zöldség (uborka, jégsaláta)
Ugye a 199 kcal-ás érték az a paníros halra vonatkozik (+ nem tudom hogy a zacskón lévő leírás úgy veszi-e hogy OLAJban kisült hal, mert az elkészítési útmutató szerint ugye serpenyőben vagy valamiben kisütjük olajban és tálaljuk.
Én ugye nem használtam olajat.
Mondjuk eléggé vastag szelet volt és kb. több mint 10 cm hosszú az 1 db hal szóval passzolok...
szerintetek hogy kell nézni?
a., opció: a 199 kcal / db az hal + olajban kisülés + panír
b., opció: a 199 kcal csak a halra és a rajta lévő panírra vonatkozik, ha valaki olajban kisüti akkor az olajat még hozzá kell számolni
c., opció: a 199 kcal az csak maga a hal (mondjuk sztem a b opciót kell nézni)
szerintetek?
ui.: most hétvégén itthon voltam, vidéken, így ugye ami volt itthon, azt sütöttem. ugye nem én vette a kaját, hanem a szülők.
ha pesten vagyok, akkor ugye én magam választok kaját a boltban/én vásárolok be, akkor ugye nem panírosat veszek alapból, de ugye a szülők vásároltak (és nem pampogok bele hogy mit vesznek, örülök hogy van kaja :D nekem volt hogy nagyon be kellett osztanom a pénzem Budapesten)
ezért volt paníros hal, mielőtt valaki megkérdezné.
22/lány/tanuló
ui.2: bocsi többet nem írok
csak annyi hogy a panír eléggé vastag volt, nem olyan vékony mint pl. a halrudacskákon, mivel vastag volt nagyon könnyen és egyben (nagy darabokban) leszedhető volt a halról
Azért mert nem szólok bele hogy anyum milyen kaját vesz.
Itthon van 2 tesóm, anya és apa, ők szeretik ezt a halat.
Én fogyizom. És nem szólok bele, hogy anya milyen kaját vesz. Ha a többség ezt szereti és én le tudom szedni a panírt nem fogok anyának szólni hogy hééé vegyél mást.
...
köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!