Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » CH diéta akkor is működik, ha...

CH diéta akkor is működik, ha nem tartom be a lassú/gyors ajánlást? És a kalóriára is figyelni kell?

Figyelt kérdés

Direkt nem írtam, hogy hány grammos, ált. 160 szokott lenni, de most tökmindegy :)

Reggelire lassú felszívódású szénhidrátot javasolnak, viszont én tejeskávét iszom, ami kb. 8g gyors ch-t jelent, ez nagyon bezavarhat?

A másik, hogy a kalóriabevitelre is figyelni kell? Mert pl. imádom a magkenyeret, amiben minimális ch van, viszont kalóriában majdnem ugyanannyi, mint egy fehérkenyér és ugye a magok miatt elég magas a zsírtartalma is, ez belefér? Vagy akár egy zsírosabb sajt stb?

Ja és a diéta szó nem is megfelelő, mert ezt hosszú távon tervezem csinálni, ha bejön.

2016. febr. 10. 15:13
 1/4 Szabi.L ***** válasza:

Számolni kell a kalóriát, a makro tápanyagokat és igen, azt is figyelni kell, hogy miből viszed be ezeket. A szénhidrátot be lehet vinni cukorból és édesburgonyából is, de a cukor többszörösen is egészségtelen hatású.

Szóval én azt ajánlom, picit jobban nézz utána, vagy ha van kérdésed írd le nyugodtan.

2016. febr. 10. 15:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Érlelem már egy ideje a gondolatot, hogy bele kellene vágni, csak pont ez tart vissza, hogy le kellene mondanom miatta a tejeskávézásról :)

A cukorról már lemondtam szinte teljesen, a teát/kávét nélküle iszom, de tej nélkül nem bírom meginni a kávét, pedig 1 dl-ben 5g gyors felszívódású ch van.

Tehát tul.képpen zöldségen és sovány húson kell élnem ahhoz, hogy mindennek megfeleljek :)

2016. febr. 10. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem figyelsz a kalóriára, mitől fogynál? Akármilyen mélyre mész, nem garantált a fogyás (jó, ez nem teljesen igaz, 1 grammos szénhidrátlimitet nehéz sok kalóriával párosítani, de 5 gramm mellett még simán ehetsz sokezer kcalt. kivéve, ha nem bírod a zsírt, mert a rabbit starvation szindróma nem finom).

Jó kérdéseid vannak. Engem sem szokott érdekelni a gyors/lassú olyan nagyon, de az én szénhidrátkeretem 30-40 gramm, s a szénhidrátmennyiség azért igencsak számít a vércukor megdobásánál, a sok zsír pedig amúgyis lassítja a felszívódást...

De jobbnak tartom a lassú ch-t, jobban is esik. De nem problémázok rajta, ha gyors ch-ra vágyom, amennyiben belefér a keretbe.

A magkenyérről megoszlanak a vélemények, van, aki sosem enné, én régen sokat fogyasztottam (félig magkenyéren élve fogytam az elején), mivel túl nagy megszorítások párosultak nálam túl kis tapasztalattal, ma már csak olykor eszem egy kis magropogóst vagy maggofrit, de én is szeretem :) Nézd, amíg belefér a makróidba, s minden tápanyagot be tudsz vinni fogyás mellett, addig eheted, ha egészség szempontból sincs vele bajod (mert van, akinek van).

A sajt is belefér, persze. Ahogy a zsír maga is.

De a mennyiség elég fontos.

Megvannak az árnyoldalai a sok zsírnak sok ch mellett (160 gramm elég sok), ez a "leghizlalóbb" kombó, de mivel a kalóriaegyenleg számít igazán, lehet vele fogyni, mint kb. mindennel. De hormonálisan és egyeseknél máshogy is bekavarhat, szerencsésebb az egyik makrotápanyagot kitüntetni a szénhidrát és a zsír közül. De attól még ehetsz a másikból elég töményen is, csak nem olyan sokat.

Az élethossziglan folytatott szabályok szerinti étrend is diéta, akármire használod, tömegelés, súlytartás, fogyás :)

2016. febr. 10. 15:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Miért kellene zöldségen és sovány húson élned? Ezt nem értem. Annyi mindent ehetsz.

A tejeskávé vonzerejét megértem, bár én szinte kizárólag délután, este és néha éjjel iszom. S nem tejjel, hanem tojástejjel, kókusztejjel, ilyesmikkel. Nekem nagyon bejönnek s nem szénhidrátosak nagyon. A cukrot én is kioptimalizáltam már belőle, de tejpótlék nélkül nehezen tudom meginni s csak fájdalomcsillapítási céllal, amikor nem szükséges a finomság.

2016. febr. 10. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!