Mikor "megy" le rólam?
Furcsa buta kérdés. De pl. tegnap tornáztam, keveset ettem stb. Ma fél kgval könnyebb voltam.
Diétázom és mozgok rendszeresen pár hete. Minden reggel ugyanabban a ruhában, ugyanakkor ráállok a mérlegre. Eddig napont kb 30dkg ment le, de mára fél kg. Ez a tegnapi nap eredménye lehet vagy ezt így nem lehet meghatározni?
Nekem volt már 2 nap alatt -2 kg, kalóriadeficit nélkül. Normális testsúlyváltozás, főleg, ha kevésbé töltöttek a glikogénraktáraid, az jópár kiló vizet is jelenthet napok alatt, persze ekkor eléggé meg kell változnia az életmódnak.
De sokan pl. menseskor szednek fel több kiló vizet, ami később lemegy, s a vizesedésre még sok ok lehet. A salakanyag aktuális mennyisége is beleszól, de kevesebbet.
Tartósan kell nézni a súlyváltozást.
Ez a baj a diétákkal. Életmóddá kellene tenni a normális táplálkozást és a sportot, nem alkalomszerűen csinálni.
Pár hét amúgy sem mérvadó. A mérleg által mutatott súly pedig még kevésbé, az izom fajsúlya ugyanis több, mint zsíré: [link]
A tükörben látott eredményből indulj ki, de ahhoz hónapok (még inkább) évek kellenek.
Nincs baj a diétákkal, az életmód fő része is a diéta...
Életmódváltáskor is lehet napi 2-szer súlyt mérni, az ellen nem véd :) Én általában egyszer mértem, csak helyiértéken kezeltem a dolgot, nem zaklatott fel 1-2 kiló ideoda.
OK, az igaz :) Nem is kötözködni akartam, s én értettem is, csak szeretek küzdeni a diéta=fogyókúra gondolat ellen. Sokaknak ekvivalens a kettő, miközben a diéta étrendet jelent. Ez pedig okoz némi zavart a kommunikációban, ha az egyik ember jól használja a szót, a másik pedig rosszul. Pl. amikor a táplálkozásban kérdezik, hogy mit ehet diétában. Milyen diétában, milyen célból, ugye.
A testépítés témakörben pedig a diéta általában szálkásítást jelent... Ez sem az igazi.
Diétát soha ne kezdj így! Ne akarj napok alatt eredményt látni! Ha pl. koplalsz vagy agyontornázod magad egyik napról a másikra...akkor előbb vagy utóbb a dupláját szeded vissza, amennyit lefogytál! Türelemmel, tudatosan kell csinálni. És ne mindennap mérd magad, 2 hetente! Minimum....
És 1 héten legyen 2 nap, mikor nem tornázol. Kell 8idő, hogy pihenjenek az izmaid. És nem is szabad túlzásba vinni. Hidd el a tapasztalatom ez régen gyerekként 20 kilót adtam le koplalással bár tornáztam, de azt sem jól csináltam és 40 kiló ment vissza rövid idő alatt, mert rövid idő alatt fogytam le. Most 30 kilót adtam le másfél év alatt.....
Mivel írtad, hogy pár hete, ezért én is arra gondoltam, hogy nem rég kezdted el. Leginkább hónapok alatt szokik rá a szervezeted úgy mond az "életmódváltás"-ra. Nem egyik napról a másikra. És nem ruhában kell mérni magadat! Ruha nélkül kell ráállni a mérlegre. Az a legjobb, ha lassan indul be a fogyás és nem rögtön látszódik persze ez is személyfüggő....
Minden nap nem jó,ha méred magadat, hiszen pont ezért mert nem rögtön látszódik pl. a tegnapi mozgás eredménye. Én ha jól emlékszem régen el is tüntettem a mérleget, mikor diétáztam. 3 hónap múlva mértem meg magamat. Mikor már beindult a fogyásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!