Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen általános igazságok...

Milyen általános igazságok vannak az étkezést illetően?

Figyelt kérdés

Tapasztalatom szerint nem létezik a mindenkit általánosan és biztosan üdvözítő megoldás. Az étkezés, a diétát, a fogyókúrát illetően sem.

Ezért gondolom azt, hogy mindenkinek érdemes lenne összeállítania a saját étrendjét, diétáját, ami neki beválik, működik. Persze alapnak felhasználhatunk már megírt módszereket.

A kérdés az, hogy mik azok az általánosan kijelenthető tételek, amikre figyelnünk kell egy étrend, étkezési szokás kialakításánál.

2016. febr. 6. 10:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Ne egyél semmit, mert aki megéhezik netán eszik, az nem is ember. Persze ez csak a nőkre érvényes, a palik lehetnek akármilyen dagadék disznók.
2016. febr. 6. 11:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én csinálom: a sportolók szálkásító diétáját ötvöztem az én ízlésvilágommal.

Alap: Napi 2 gramm/ttkg fehérje, 0,5 g/ttkg zsír. Nekem 1,5 g/ttkg ch, de ez egyéni.

Hús, zöldségek, tojás az alap, illetve túró, házi sajtok. Csak alacsony glikémiás indexű ételeket eszek. Tehát kenyér csak teljes kiőrlésű, tészta csak durum, rizs helyett bulgur, hajdina.

Cukor, krumpli tiltólistás. Liszt csak zabpehelyből, lekvár csak üstben készült, hozzáadott cukor nélkül.

Mellé kalóriát számoltam (már nem, tudom, mi fér bele és mi nem), plusz sport.

23 kg-nál tartok úgy, hogy semmiben nincs hiányérzetem, nem koplalok, sőt, többet eszek, mint korábban, csak mást. És remekül vagyok. :)

2016. febr. 6. 11:20
 13/20 A kérdező kommentje:

Gondolom számolgatni sem olyan egyszerű.

És minden tiszteletem azoké, akik képesek drasztikusan változtatni.

2016. febr. 6. 13:23
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszélyes, vannak rá oldalak, nem úgy működik, mint 20 éve...

Inkább az elején nehéz, hogy úgy hozd össze, hogy ne maradj éhes, kereten belül maradj, és a makrók is rendben legyenek...

Például, ha a mai napomat veszem alapul, amikor ebédre babgulyás, meg palacsinta... Hiába zabpehely, meg cukor nélküli lekvár, ez olyan mennyiségű ch, ami csak edzéses napon fér bele. Akkor viszont meg kel növelni a fehérjét hozzá...

Kellett 1-2 hónap, mire kitapasztaltam, mit és hogyan...

2016. febr. 6. 13:31
 15/20 anonim ***** válasza:
*kell
2016. febr. 6. 13:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy a 11:12-es válaszadónak az ironikusságát nem értette, aki lepontozta.

Anyukám mindig azt mondta, hogy nem lefogyni kell, hanem nem kell meghízni, persze ő könnyebben beszél, világéletében vékony volt, és az étel, és annak túlzott élvezete sokaknak démon. Ezért (is) gyakori az étkezési zavar.

Szerintem ebben is (mint mindenben) az önismeret a legfontosabb, az ember tudja magáról, hogy milyen, melyek az erősségei, s melyek a gyengéi, és mindig arra kell törekedni, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal, legyünk teljesek. Nekem például gyengém, az étel, sokszor lelki vígasz, de ezen javítok, és úgy viszonyulok hozzá, ahogyan kell. Elnézést, ennél közhelyesebb választ nem is írhattam volna, de a kérdező azt mondta, hogy ez is megteszi. :)

2016. febr. 6. 16:54
 17/20 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van. Kevés általános igazság van. Nézzük csak...

1. Szükség van fehérjére és zsírra, megfelelő mennyiségben (fehérjénél a soknak nincs értelme, majd káros lesz). A zsír és a szénhidrát mennyiségénél az adott embert kell figyelembe venni, mert a zsírminimum kivételével nincs szabály e téren.

2. Jó, ha legalább napi egyszer eszünk, s természetesen ez ne legyen durván kevés, ahogy túl sok se. Alkalmanként kihagyható egy nap, van, aki tovább is böjtöl, egy egészséges ember ezt általában jól bírja, de ez ne legyen rendszeres (én speciel nem is csinálok ilyet). Hogy hányszor együnk, az megint erősen egyénfüggő.

Persze rengeteg tápanyag van, amit be kell vinni.

S az az egészséges, ha mozgunk is.

2016. febr. 6. 23:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Drasztikusan változtatni nekem könnyű volt. Kalóriadeficitbe kerülni eleinte kicsit trükkös, aztán nagyon nehéz, most közel lehetetlen :D Van, akinek azért meg kell vívni a maga kis csatáit a lassú fogyáshoz is, ilyen vagy olyan okból.
2016. febr. 6. 23:23
 19/20 anonim ***** válasza:
#9: Miért ne? Mindegy, mikor töltjük fel, ha utána elhasználjuk. Este (igaz, lefekvés előtt úgy 8, néha 10 órával) éhes vagyok, így eszem (pontosabban nem vagyok éhes, pont ez a lényeg, mert így tudok viszonylag keveset enni. ha nem eszem, akkor éjfélkor leszek nagyon éhes és az több szempontból baj). S eme energia még vígan tart másnap kora délután is :) Ha reggelizem, akármit, akármennyit, azonnal leesik az aktivitásom, éhes leszek és nyomott. Vannak ilyen emberek, nem kevesen, akiknek rossz a reggeli. Talán ezért esznek inkább úgy, ahogy jól érzik magukat.
2016. febr. 6. 23:27
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszi a normális válaszokat.

A tényleges éhezés, főleg hosszútávon szerintem is kerülendő.

2016. febr. 7. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!