Miért van az, hogy egész nap ugyanazt ettük (habzsoltunk minden egészségtelent) rám feljött +2kg ( Holott voltunk teremben is es aeroboztunk) igy vagyok most 82kg még a párom 122kg-ja nem is mozdult?
27L
Természetesen diétázunk de ez a. 2kg leadása egy hónapomba telt. Köszönöm a válaszokat
16000 kcalt megettél? Szép. Akkor se tuti ám, hogy fixen feljött 2 kiló, nem szokott.
2 ember egészen más, ugyanolyan evéssel lehet, hogy ő fogyna 10-et, míg te egyet sem, ez természetes :D
A férfiaknak alapból sokkal több az izmuk, így ők könnyebben fogynak és nehezebben híznak el.
Általában nagyobb darabok is vagy hogy írjam, így értelem szerűen több kalóriát égetnek el.
Az a két kiló nem "ment fel rád", csupán a megkötött folyadék, a ki nem ürített salaanyag miatt többet mutat a mérleg.
Egy nap alatt nem lehet két kilót hízni. Ahhoz az alap karószükségleteden felül, amihez még hozzájön az edzés miatti plusz elégetett kalória, kellett volna kb. 16 000 Kcal-t enned. Ez kb. 32 BigMac és ez csak a hízáshoz szükséges plusz kalóriához kell! Egy Big Mac 210 gramm, vagyis csak a 32 darab szendvics
(folyt)... 6720 gramm, vagyis közel 7 Kg lenne!
Kizárt, hogy ennyit ettél.
Az eltérés oka sok minden lehet. Nyilván nem grammra ugyanannyit ettetek, és nem mindenben ugyanazt. Más a kalóriaigénye egy férfinak, és más egy nőnek, még ha a testsúlyuk azonos lenne, akkor is. Eltérő testsúlynál még nagyobb az eltérés ( a párod testsúlya közel 150%-a a tiédnek), és még az életkor is szerepet játszik. Nem egyforma két ember anyagcsere folyamatának "hatékonysága" sem, az is kizárt, hogy az edzést egyforma hatékonysággal, ugyanannyi kalóriát elégetve végeztétek.
De szépen egyetértünk, de hát igen, ez 16 ezer kcal papírforma szerint :)
Anno nem is érintettem a 2 ember különbségét, annyira nem tudom komolyan venni, hogy azt hiszi bárki, hogy egy nagyobb, izmosabb, kövérebb ember ugyanattól az ételtől ugyanúgy hízik (bár fogalmunk sincs, hogy a kérdező egyáltalán hízott-e).
A párom most pont ugyanolyan súlyú, mint én. Ha megeszünk 3000 kcalt, akkor mondjuk ugyanúgy nem vagy leheletnyit hízunk, de míg én vagy 1000 kcallal vagyok a kalóriaigényem fölött, ő szinte semennyivel. Ha ugyanazt is mozogjuk, ő többet éget, mert több izma van, míg nekem több hájam.feletti. S itt még a testsúly is ugyanaz, s az anyagcserénk is mindkettőnknek átlag fölötti gyors...
Sok tényező van.
Ja és ha a 122 kilós partner eddig szénhidrátosan evett, míg a kérdező nem, akkor simán feljöhetett 2 kg víz, míg a másiknak semmi. Ilyen van. Ugyanannyi kalóriabevitellel simán meg tudom oldani, hogy egyik nap 1-2 kilóval több legyek, mint a környező napokon, pusztán a víz miatt s egyeseknél ez jóval több... A salakanyagokról még szó se volt, pedig az is ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!