Van köztetek olyan, akinek a reggeli mozgás csökkenti az étvágyát egész napra?
Teljesen normális egy bizonyos szintig. Alapvetően éhgyomorra edzel, akkor a vércukrod eleve mélyen van, inzulin se tud megemelkedni annyira edzés hatására, így mikor végeztél, a szervezet a már meglévő (tegnap és azelőtti) zsírraktárokból fedezi a szükségleteit. Ez aerob edzésnél szuper dolog, hiszen nem csak nem vagy éhes, de még fel is frissültél és még el is látod magad energiával.
A gond akkor van, ha bejön ilyen Bíró Icás ugrabugra is, az edzés inkább lesz kardio, mintsem aerob. Ugyanaz történik, mint ami már le lett írva, de mivel az izmokból az éjszaka folyamán amúgy is ürült glikogén és még a maradékot ki is dolgoztad, szép komótos tempóban, de magát fogja bontani, hogy legyen tápanyag, nem elsősorban a zsírokat. Nem két nap alatt kell arra számítani, hogy valaki izmot veszít, de azért két hét alatt már mérhető a különbség.
Szóval a nagyon kemény tornával csak csínján, ha nem fogsz enni utána.
Nekem általában a mozgás csökkenti az étvágyamat és az éhségemet, no persze, ha elég sok van belőle, akkor nem :) De azokon a napokon, amikor 2 óra gyaloglás van, tipikusan kevesebbet eszem, mint máskor (akkor nem, ha emiatt későre kerül a vacsora, mert úgy éhesebb vagyok vacsorakor).
Úgyhogy nekem nagyon megérné mozognom, tervben is van, csak nehéz...
Az izmaimért kicsit sem aggódom, mozgásfajtától függetlenül, mivel rendesen eszem, mindennap és elegendő fehérjebevitellel, plusz zsírra alapozom az energiabevitelemet, ami vigyáz az izmokra megfelelő fehérjebevitel mellett.
3. voltam.
Ha semmit nem mozgok, akkor sem vagyok éhes még 3-kor sem, de valamikor el kell kezdeni enni :)
De ha 2 órát sittet lapátolok (egyszer megtörtént), akkor sem éhezem meg.
Egyszer elmentem egy 3 órás túrára késő délelőtt (felmentem egy kisebb hegyre s persze le is jöttem róla), akkor délután 2 után azért már vártam az ebédem :D
Esti 2 óra gyaloglás mindig jó hatású szintén.
Sokszor tornáztam éjfél után (nem nagyon hosszan, az nekem nem megy, inkább intenzitásra megyek), ilyenkor nem is eszem másnap délutánig. Komoly edzésnél azért elgondolkodnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!