Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit reggelizzek, hogy fogyjak?

Mit reggelizzek, hogy fogyjak?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok.

Kb egy hónapja elkezdtem úgy fogyni, hogy nem reggeliztem.. Fogytam hat kilót, de rájöttem, hogy ez így nagyon nem lesz jó mert azóta kiderült, hogy így csak izomról fogok fogyni, nem zsírról... Iskolában éhes is szoktam lenni emiatt, főleg, hogy délután 4-re érek haza a rohadt busz miatt, és akkor eszek minden nap először. De nagyon le akarok fogyni, 185 cm vagyok, jelenleg 90kg. Egyszerűen nem tudok mit reggelizni, mert vagy nem reggelizek, vagy péksütit veszek a pékségben, vagy szendvicset az iskolabüfében, amikkel szintén rohadtul nem lehet fogyni...

És még valami! Sportolni annyit sportolok, hogy napi egy tesi óra.. milyen sporttal lehet fogyni, ha a futás teljesen kivan zárva? Nagyon nagy gerincferdülésem van és lúdtalpam, szóval futás kizárt.

2013. dec. 4. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
21%

Helló :)

No lám, kiderült hogy nem szerencsés a reggeli elhagyása? Érdekes, itt mindig figyelmeztetik a kérdezőket ilyen apróságokra, de valahogy mindig próbálkozik valaki ilyesmivel :)

Hagyományos reggeli a jó. Zöldségek, főtt/sült tojás, rántotta, sonka. A kenyér, péksüti új hullámú, modern dolgok, a tejes ételekről nem is beszélve. Igazából a zab is csak egy töltelék kaja, tehát érdemes a tojásos reggeli indítás.

Valaki meg gyümölcsöt eszik reggel, nem a legjobb de fogyáshoz még belefér, jobban mint a zsömle-kenyér, és rögtön változatosabb a reggelizés. Lehet sütni maglisztekből sütiket vagy kenyérfélét is, ilyet is lehet enni, hiszen cukor és hagyományos liszt nélkül semmi gond nincsen ezekkel :)

A futásról most nem írok rosszat, mert általában amikor valaki leírja, hogy ilyen meg olyan okoknál fogva nem tud futni, én leírom hogy nem is baj mert a futásnak ilyen és olyan hátrányai vannak.. és mindig én vagyok utána a rossz ember :)

Úgyhogy inkább csak azt említem meg, hogy a legjobb edzéseket lúdtalppal is meg tudod csinálni, illetve megerősítheted még a hátad, ami segíthet a gerincferdüléseden :)

Bármilyen sporttal lehet fogyni, ha megfelelően eszel mellette. Tehát a sport célja nem a fogyás kell legyen, hanem például gyógytorna a hátadnak, vagy erősítés-alakformálás, vagy önvédelmi készségek fejlesztése, vagy simán csak szórakozás :)

2013. dec. 4. 20:28
 2/8 anonim válasza:
22%

Hát ha sok időd van akkor csinálj magadnak pirítóst és kend meg vajjal, lekvárral. Én általában ezt eszek, mert én is fogyózok. Müzlit is szoktam, vagycsak egy csésze teát iszok. De amit látom későn érsz haza, akkor csinálj magadnak szendvicset. Sprtolj rendszeresen, de ha nem seretsz futni, akkor sétálj, ha van kutyád sétáltasd meg, biciklizz, ha mondjuk mint most télvan akkor tornázz ( én mindig ezt szoktam ).

remélem segíthettem!

2013. dec. 4. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a reggeli kihagyása izomból fogyást jelentene. Mondjuk én reggelizek, 11 és 2 közt :D Ha ez passzolna Neked, akkor rendben lenne, de hogy délután 4-ig ne egyél, az extrém, az már-már Harcosok Étrendje mintázat. Van, akinek passzol, a legtöbbünknek nem. Az nem jó, ha éhes vagy és nem eszel, mert nem tudsz...

Ha tudsz mit enni máskor, akkor reggelire is tudsz valamit, nem? Előző napi maradék, rántotta, miegymás. Úgy gondolnám, otthon a legegyszerűbb megfelelő ételhez jutni (habár a gyk-n olvastunk már fura szülőkről, akik semmilyen értelmes ételt nem tartanak otthon).

Mozogni sokféleképpen lehet, a futásért valamiért sokan odavannak, nekem eszembe se jut, igaz, én nem tudok futni, nem szeretem, kifulladok. Én sétálok, tornázok, táncolok és súlyzózom, próbálok minden fontos izomcsoportra edzeni, hisz mindre szükség van. De bármit mozogsz, az hasznosabb, mintha nem teszed, amennyiben nem erőlteted meg valamid. Amit pl. a futással lazán lehet.

2013. dec. 4. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagyon nem tanácsolom a hagyományos kenyér (pirítós) müzli és hasonló reggeliket.

Miért? Mert ezek a modern életmód, divat apró de fontos sajátságai. A tápanyagszegény, tömény keményítős reggeli. Ilyen apróságokon múlik hogy egy gyulladásos betegségektől szenvedő zsíros testet kapunk, vagy normálisat - persze hosszabb távon.

2013. dec. 4. 21:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat, hasznos volt mind! De nem tudok bármit reggelizni.. Pirítóst, tojást stb nincs időm csinálni reggelente, mert 5:30-kor kelek így is, hogy elérjem a buszt.. Olyan kaja meg nem szokott lenni itthon amit másnap el tudnék vinni iskolába. Egyébként ez a hat kiló akkor mind izomból ment le? És ha igen, az soknak számít?
2013. dec. 4. 22:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Főzz előző nap tojást és azt vidd el a suliba zöldségekkel.

Vagy vigyél diákcsemegét, almát, narancsot, banánt, kefírt stb

2013. dec. 4. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Paprika, paradicsom, saláta, kolbász, szalonna. Ennyi.
2013. dec. 5. 07:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Oké, tojást tudok csinálni másnapra bármikor :D
2013. dec. 5. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!