Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudsz tippet adni, mert...

Tudsz tippet adni, mert valamit nagyon elhibáztam, csak nem tudom mit!?

Figyelt kérdés

110 kg vagyok. Vagy két hete kezdtem el diétázni. Nem azért, mert zavar a súlyom, csak gondolva arra, ha már idősebb leszek, az izületeim majd bosszút állnak a kilók miatt. Teljesen lazán kiiktattam a kenyeret, a tésztát, a krumplit, hiszen egyébként is imádom a zöldségeket. Viszont, két hét alatt, drasztikusan csökkent a vércukor szintem, ami teljesen véletlenül derült ki, anyukám unszolására engedtem egy reggel megmérni. Így reggelente megmérve 2,2-2,9 között mozog. Étkezés után egy órával is csak 6-6,3-ra megy fel. Ezzel nem is lenne gond, ha nem érezte volna meg a vegetatív idegrendszerem, és ne reagált volna pánikrohammal, amit azért pár éve nem éreztem. Hozzá kell tennem, ez még a vércukor mérés előtt volt, kétszer is.

Tegnap estére ettem egy lángost, nesze egy kis szénhidrát, és máris 4,4 volt reggel a cukor szintem, ami normális.

Viszont egy dekát sem fogytam. Milyen módszerrel lehet fogyókúrázni, ahol megtarthatod a szénhidrátokat, de fogyni is fogysz, mert gyakorlatilag ha vissza állok a kenyerekre is, akkor semmit nem változtattam az étrendemen. Mondtam, mozgás eddig is meg volt, szeretek sportolni.

2016. febr. 1. 07:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyél teljes kiőrlésű kenyeret.

Reggel egyel zabkását , az szénhidrát.

Tízóraira egyel gyümölcsöt vagy natur joghurtot pufi rizzsel/abonettel/teljes kiőrlésű pékárut.

Ebedre nekem az vált be a legjobban, ha "elharmadolom" a tányért. Tehat ugyanannyi szénhidrát (rizs/krumpli/ ritkábban durum vagy teljes kiőrlésű tészta) , ugyanannyi fehérje (csirke/pulyka/hal) es ugyanannyi zöldség.

Uzsonarra vmi hasonlo mint tízóraira.

Vacsorára meg inkabb vmi fehérje mondjuk egy kis hus zoldseggel/salata.

Szénhidrátot nyugodtan ehetsz, az a lenyeg hogy ne finomított szénhidrátot egyel. De ehetsz pl. gyümölcsöt, magvakat meg még van egy csomo ilyen olvass kicsit utana 😊.

2016. febr. 1. 08:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Sokféle elmélet van, hogy mitől lehet lefogyni és mi az egészséges étrend, tudományossági szintjük elég változatos.

Az nem rossz, hogy kevesebb szénhidrátot eszel, de azért arra figyelj, hogy többféle szénhidrát van. Az összetett szénhidrátok, mint amilyen a krumpliban vagy a rizsben van, lassan bomlanak le, a cukor gyorsan felszívódik (ez a kristálycukorra és a gyümölcsben levő cukorra is vonatkozik). Ha csak a lassan felszívódó szénhidrátokat iktatod ki, attól lesz nagyon alacsony a vércukorszinted.

Másrészt ha nagyon kevés szénhidrátot eszel, akkor nem csoda, hogy eleinte alacsony lesz a vércukroszinted. A szervezetednek idő, amíg nekiáll saját maga cukrot gyártani a zsírból. Szóval még olvass utána jobban :-)

2016. febr. 1. 10:05
 3/3 anonim ***** válasza:

#2: Ha egészen kevés szénhidrátot eszünk, akkor a fehérjéből lesz cukor, a zsírból ez esetben valamiért nem, inkább izmot bont a test, ha a bevitel nem elég. Utána persze a test és az agy egy része átáll ketonokra.

Kérdező, ahogy már írták, többféle szénhidrát van. A gyorsakat iktasd ki inkább. Ha nem akarod zsírra alapozni az energiabeviteledet, akkor szükséged van nem kevés szénhidrátra is. Nyilván szénhidrátokkal is fogy az ember, akár rengeteggel is, csak mozogja le :) De mozgás nélkül is kell energia.

2016. febr. 1. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!