Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ilyenkor hogy van? Nem értem

Ilyenkor hogy van? Nem értem

Figyelt kérdés

Ha pl megeszek egy szelet fehér kenyeret, az kb 180kcal

Az kb:

Fehérje: 6g

Szénhidrát: 37g

Zsír: 2g

És ha mondjuk utána elmegyek futni,elégetem az a 180kcal-t

akk az olyan mintha nem is ettem volna meg azt a szelet kenyeret?

Vagy hogy van?

2016. jan. 30. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Nyilván nem olyan, hisz a tested kapott ilyen-olyan tápanyagokat. A tested nem 6g fehérjét, 37g szénhidrátot, 2 g zsírt égetett akkor sem, ha 180 kcalt használtál el...

Kalóriaegyenleg szempontjából lenulláztad a dolgot, az inzulinszinted is felment, majd lement (ez azért nem ugyanaz, mintha békén lett volna hagyva), de a testedre gyakorolt kismillió hatás azért megmarad.

2016. jan. 30. 14:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nem ugyelsz a megfelelo feherje bevitelre, akkor ha sportolsz az csak rasegit az izombol fogyasra. Persze ha van eleg feherje akkor semmi baj a feherkenyerrel.
2016. jan. 30. 17:49
 3/3 Krisz85 ***** válasza:

Nem ilyen egyszerű, megpróbálom leírni hogy könnyen érthető legyen.

Az egyes ételek kalóriatartalma csak egy dolog. Ezernyi más faktor van. Ha veszel egy 250 kcal-nyi hamburgert, és 250 kcal-nyi banánt, és külön megeszed a kettőt, teljesen mást művel majd Veled. Hormonálisan is, illetve másképp emészted meg, és másképp dolgozza fel a szervezet, és építi be, zsírba vagy izomba a kettőt. Sőt egyénenként eltér. Ha Marika néninek a szomszédból odaadod neki is mást művel a testével és az alapból szálkás haveroddal is mást mást művel a két kaja. Ezért van az, hogy vannak olyanok akik szálkásak bármit esznek, ez genetika, DE most jön a lényeg.

Ha zsírba jut a kalória nem izomba, onnan visszabontani zsíszövetből hogy újra energiát nyerj belőle rohadt lassú és nehéz folyamat a testnek, de ha sikül, ezt nevezik fogyásnak. /aerob környezet és oxigén kell hozzá, tehát futás, bringa stb,/ HA eddig tudtál követni, akkor jó.

:D

Csak azt akarom kihozni belőle, hogy a kalórián belül zt is kell nézni, hogy miből van az a kalória és milyen minőségű.

Ezért kell tiszta kajával, nem feldolgozott kajákkal diétázni, hogy amit beviszel kalória minőségi legyen.

2016. jan. 30. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!