Ilyenkor hogy van? Nem értem
Ha pl megeszek egy szelet fehér kenyeret, az kb 180kcal
Az kb:
Fehérje: 6g
Szénhidrát: 37g
Zsír: 2g
És ha mondjuk utána elmegyek futni,elégetem az a 180kcal-t
akk az olyan mintha nem is ettem volna meg azt a szelet kenyeret?
Vagy hogy van?
Nyilván nem olyan, hisz a tested kapott ilyen-olyan tápanyagokat. A tested nem 6g fehérjét, 37g szénhidrátot, 2 g zsírt égetett akkor sem, ha 180 kcalt használtál el...
Kalóriaegyenleg szempontjából lenulláztad a dolgot, az inzulinszinted is felment, majd lement (ez azért nem ugyanaz, mintha békén lett volna hagyva), de a testedre gyakorolt kismillió hatás azért megmarad.
Nem ilyen egyszerű, megpróbálom leírni hogy könnyen érthető legyen.
Az egyes ételek kalóriatartalma csak egy dolog. Ezernyi más faktor van. Ha veszel egy 250 kcal-nyi hamburgert, és 250 kcal-nyi banánt, és külön megeszed a kettőt, teljesen mást művel majd Veled. Hormonálisan is, illetve másképp emészted meg, és másképp dolgozza fel a szervezet, és építi be, zsírba vagy izomba a kettőt. Sőt egyénenként eltér. Ha Marika néninek a szomszédból odaadod neki is mást művel a testével és az alapból szálkás haveroddal is mást mást művel a két kaja. Ezért van az, hogy vannak olyanok akik szálkásak bármit esznek, ez genetika, DE most jön a lényeg.
Ha zsírba jut a kalória nem izomba, onnan visszabontani zsíszövetből hogy újra energiát nyerj belőle rohadt lassú és nehéz folyamat a testnek, de ha sikül, ezt nevezik fogyásnak. /aerob környezet és oxigén kell hozzá, tehát futás, bringa stb,/ HA eddig tudtál követni, akkor jó.
:D
Csak azt akarom kihozni belőle, hogy a kalórián belül zt is kell nézni, hogy miből van az a kalória és milyen minőségű.
Ezért kell tiszta kajával, nem feldolgozott kajákkal diétázni, hogy amit beviszel kalória minőségi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!