Van itt olyan, aki nagyobb túlsúllyal rendelkezik (30 kg) és most fogyókúrázik? Mit mozog és mennyit? Hogyan étkezik? Nem éhes mindig? Kaloriabazis.hu-ról mi a véleményetek?
Én edzőteremben kezdtem, ott csináltam súlyzós edzést + aerob. Ha zsírégetés a cél, akkor emelt fehérje, viszonylag csökkentett szénhidrát és zsírbevitel a fontos és sok zöldség. 2-3 óránként ehetsz nyugodtan. Ha mindig éhes vagy, az azt jelenti, hogy rossz az étrended.
Kaloriabázist nem ajánlom senkinek. Röviden úgy tudnám megfogalmazni, hogy a kalóriaszámolás annyit ér, mintha fürdésnél csak a felső tested mosnád meg. Fél munkát végzel, és nagyon egészségtelenül.
Nem a kérdéshez tartozik, de tervezem, hogy a következő diétámat felveszem videóra, és részletesen elmondok benne mindent, részletesen, mert úgy látom nagyon nagy a tudáshiány diéta téren.
A kaloriabazis.hu segít a számolásban, ennyi. Módszert nem ad, azt neked kell megtalálnod. A test makrotápanyagigényei grammban léteznek, a kalóriabázis százalékozása hibás tud lenni bizonyos kalóriabeviteleknél.
Nekem kb. 25 kg feleslegem volt. Akkor még nem számoltam. Éhes sosem voltam, mert akkor ettem. Erősen szénhidrátcsökkentett étrenddel értem ezt el, de sokfélék vagyunk, másnak ez nem feltétlenül segít vagy nem is kell.
Engem a szénhidrát éhessé tesz, így célszerű lent tartanom. Nem mozogtam, max. némi séta, sok kilengés, de nem is fogytam gyorsan (heti 30 dkg), de ez nekem így tökéletesen megfelelt, jókat ettem mindig.
Most már, 20 kiló elteltével nehezebb, de most már sokkal többet tudok arról, hogy mi laktat és az évek alatt bele is jöttem az életmódomba, még ha újabb drasztikus váltást is végeztem közben...
A fő, hogy tapasztald ki, Te hogyan laksz jól. Mit célszerű enned, hányszor, mikor... Sok múlhat ezeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!