Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi az egészséges testzsírs...

Mennyi az egészséges testzsírszázalék?

Figyelt kérdés

Nemrég csináltak nálam állapotfelmérést. 170 cm voltam, 75 kg és 15% volt a testzsír. BMI: 25. Nem nézek ki kövérnek, csak az a tipikus széles csontozatú, fiús alkat vagyok, egyébként 26 éves nő.

Most 31 hetes kismama vagyok és 85 kg. Még mindig nem nézek ki kövérnek, viszont bánt, hogy sokan ledöbbennek a súlyomon. A terhességem előtti 15%os testzsír normális??

Akkor most kövér vagyok vagy nem?

2008. szept. 17. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vagy kövér. Hiszen szülni fogsz.
2008. szept. 17. 14:29
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Igen, normális. Nekem most mérték nemrég, 35% volt, és azt mondták rá, hogy magas, de nem vészes. Rajtam kb. 8 kg felesleg van (nem vagyok terhes).

Neked nem kell fogynod, így vagy jó! Bár a 25-ös BMI az egy kicsit magas.

2008. szept. 17. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:

15%???? Te igencsak kordában vagy tartva akkor, ne aggódj ezen!

Amúgy....csak érdekességképpen: mikor 78 kiló voltam, akkor kinnvolt az összes bordám és ugy néztem ki mint egy mumia. most 21 éves vagyok, és majdnem 180 centi.

Szóval egyáltalán nem furcsa, hogy 85 kilósan nem nézel ki kövérnek, nyugi!

2008. szept. 18. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

Testzsír %:

Ez a százalékérték megmutatja, hogy testtömegünk hány százaléka zsír. Egészséges nők esetében 20-25%, férfiaknál 15-20% az elfogadható érték. Az érték legegyszerűbben szakember és testzsírszázalék-mérő készülék segítségével mérhető. Ebből az értékből kiszámítható a test zsírtömege, ha a testsúly értékét megszorozzuk a testzsírszázalék értékével és elosztjuk százzal.

Ha ezt kivonjuk a testsúlyból, megkapjuk a zsírmentes testtömeget. A magas testzsírszázalék veszélye: Az elfogadhatónál magasabb érték túlsúlyra illetve elhízásra figyelmeztet, ami gyakran okoz magas vérnyomást, szív- és érrendszeri problémákat, cukorbetegséget.

2008. szept. 19. 14:07
 5/6 anonim válasza:
szia! Én is erős csontozatú lány vagyok. 18 éves. 172 cmer magas vagyok és 59 kilógramm nekem a testzsírszázalékom 18,3% . akk neked hogy jött ki 15? :) Nem kötekedni akarok csak nem értem :D nagyon vékony a derekad meg stb?
2012. máj. 14. 23:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez lehetetlen? Te sportoltál? Gyúrtál?:D 75kg-hoz csak 15% a testzsír százalék? Az rohadt kevés! Van aki 162 centi 60 kg és úgy ilyen 35% A testzsírja! akkor ha te több vagy hogy lehet 15%? OTt valamit vagy elmértek vagy valami túrpisságot nem írsz le! Egyébként 15% ideális
2012. júl. 6. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!