Mi ez a betegség?
Nem anorexia. Nem bulimia. Semmi, amiről eddig hallottam. Mégis hasonlít...
Nem szaporítom a szót. 17,5 éves vagyok, mindehhez 172cm és 52kg. 23kg-t fogytam nem egészen egy év alatt. A vérnyomásom egyre alacsonyabb, fáj a könyököm, a fenekemet szörnyen nyomja, ha valami keményebbre ülök, a gerinccsigolyáim tisztán kivehetőek, főleg a nyakamnál. A kulccsontomat meg lehet fogni, a csípőcsontom is világosan kivehető. Az arcom beesett, a csuklómon is kiütközött a csont. Bár a combomat még mindig két jól telt sonkának látom, próbálok nem törődni vele. Nem akarok félni, szörnyen rettegek tőle, hogy hamarosan sokkal komolyabbra fordul a dolog, a családom, és a tanáraim is aggódnak, azt mondják, rossz rám nézni. Mégis, nem tudok enni... a Mikulásra kapott csomagom még mindig jóformán érintetlenül áll, bár próbáltam eszegetni belőle, nem vagyok rá képes, úgy érzem, bűn az, hogy eszek, főleg, ha valami édesről/olajosról van szó. Napi 700 kcalig megyek csak el, nagyon maximum 1000-ig, bár ott már nagyon erősen úgy érzem, hogy elvetettem a sulykot. Depresszióval is küzdök, minden napomért kénytelen vagyok megküzdeni, számomra minden értelmetlen, és szörnyű. Elizolálódtam az emberektől, az érzelemnyilvánítás számomra igazi kihívást jelent, annak ellenére, hogy soha ezelőtt nem voltam ilyen. Ingerlékeny is vagyok az utóbbi időben, a legapróbb hülyeségtől is felmegy bennem a pumpa.
Mindezek mellé még figyelemhiányban is szenvedek, sokszor elkalandozok, gyakran úgy érzem, az életem egy véget nem érő álom... mégis mi lehet ez?

Ez szerintem anorexia. Ebből ítélve ami írtâl:Bár a combomat még mindig két jól telt sonkának látom, próbálok nem törődni vele," és a másik amit írtál:" Mikulásra kapott csomagom még mindig jóformán érintetlenül áll, bár próbáltam eszegetni belőle, nem vagyok rá képes, úgy érzem, bűn az, hogy eszek, főleg, ha valami édesről/olajosról van szó"
Azért vagy ingerült mert nem eszel. Nem érzed jól magad, mert nem viszel be a szervezetedbe semmilyen vitamint. Ez levertséget okoz, ingerültséget, fáradságot...kell az energia a szervezetnek, hogy megfelelően tudjon működni. Avte esetedben Ez, abszolut pozitív, hogy felismered hogy baj van, azt gondolom, hogy készen állsz arra, hogy tegyél azért hogy jobb legyen. Mindenképpen el kell menned orvoshoz, hogy segíteni tudjanak neked mihamarabb.

Szerintem is anorexia. Lehet hogy a nagykönyv szerint az anorexiásoknak nincs betegségtudatuk, de szerintem nem kell feltétlen ennek így lennie.
A betegségeknek általában sokféle tünete van és nem kell ahhoz az összes tünetnek jelentkeznie, hogy diagnosztizáljanak.
De akármi is ez, feltétlen menj szakemberhez!!!
Igen, erre már több ízben is gondoltam, csakhogy hiába minden próbálkozás, ha közel s távol minden ingyenes pszichológus teljesen be van táblázva, a fizetősre azonban sajnos nincs pénz, mivel kissé rosszul állubk anyagilag...
Nos, hála az égnek, az egyetlen, ami még jól működik, az a menzeszem, szerencsére ilyen mértékű károkat még nem szenvedett a szervezetem, de tartok tőle, hogy ez az állapot már nincs is olyan messze. Folyamatosan szakemberek után nézek, de nem találok, az időm meg csak fogy... :(

Ne pszichológushoz menj, hanem pszichiáterhez.
Elmész a háziorvoshoz, elmondod neki ezt és ő ad beutalót pszichiáterhez. Nem tudom a körzetes ideg gondozóban mennyire vannak betáblázva, de ha egy hónapra előre kapsz időpontot még az is jobb mint a semmi! Akkor jövő hónapban el tudsz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!