Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki bulémiás az miért lett az?

Aki bulémiás az miért lett az?

Figyelt kérdés
Miért kezdted el? Mi vett rá , hogy hánytasd magad? vagy ha csak csupán fogyni akartál miért ezt a módot választottad? hamar leszoktál róla? Mielőtt valaki leszidna nem akarom elkezdeni , semmi ilyesmi csak egy ismerősöm az és nem értem miért csinálja , szeretnék erről többet megtudni

2015. okt. 28. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez volt a divat, követtem én is.
2015. okt. 28. 20:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha saját gépnél leszek, írok bővebben.
2015. okt. 28. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
A nő tetszeni vágyik, aztán van, aki ilyen ügyetlenül gondolja a sikert, a büntetlen evés mellett. A hedonizmus egy formája, korrigálással (ami a hányás). Amely hedonizmus, jelen esetben falás, rendre érzelmi hiány, nyugalom visszanyerésére tett kísérletek. Túl sok fogzománc, túl egészséges nyelőcső, semmi reflux, ezeken bizony segíteni kell rendszeres gyomorsav-kezeléssel. De ezeket mindannyian tudjuk valahol.
2015. okt. 28. 21:29
 4/9 anonim válasza:
A bulimia egy nagyon komplex mentális probléma .Nem tudom miért akarná bárki is "elkezdeni".Ez és az ehhez hasonló dolgok (pl anorexia ) nagyon durva, akár halálos kimenetelűek is lehetnek , érdemes komolyan venni.Nem magáról a hánytatásról szól , hanem az adott ember görcsös félelméről a hízással kapcsolatban.Ha valaki elkezdni hánytatni magát utána előjöhetnek evésrohamok , amitől az illető még nagyobb bűntudatot érez.Aki divatból csinálja szerintem gondolkodjon el rajta hogy ez egy mennyire komoly betegség és állítsa le magát mert szánalmas amit csinál.
2015. okt. 28. 21:32
 5/9 anonim válasza:
Ennek semmi köze nincs a hedonizmushoz.Akik szenvednek benne pont az önutálattal küzdenek.Távolról sem a "tetszeni vágyás"-ról van szó.
2015. okt. 28. 21:34
 6/9 anonim ***** válasza:

?._. hedonizmus jelentése : élvhajhász,lehető legtöbb öröm,élvezet elérése . Ergo igenis jellemzi a bulimiást . Én is az vagyok,vagyis már félig meddig gyógyult.

Miért kezdtem el? Fel sem tűnt,hogy az lennék csak akkor amikor az orvos is észrevette a sav marta fogaimat,és ekkor álltam le vele majdhogynem teljesen. Alapból azért kezdhettem el,mert lelkileg kiüresedtem sok csalódás ,komoly lelki bántalmazás után,emiatt falni kezdtem,így oldottam meg a problémám. Elkzdtem hízni,ugye ezt nem akartam,kaját nem tudtam elhagyni így jött a hánytatás ötlete. Először csak 3 hetente 1x aztán szép lassan ,egy év után már volt ,hogy naponta 4x is. Már nem hánytatom magam,de ugyanúgy zabálok. Minden nap úgy kelek fel,hogy talán ez lesz az a nap,hogy sikerül változtatnom...

2015. okt. 28. 21:45
 7/9 anonim ***** válasza:

A bulímiás max. félhedonista, nem igazi. Én sem vagyok 100%-os hedonista, de azért jobb. Nos, hányni életemben csak párszor hánytam, de szörnyű. Igazi hedonista nem csinál ilyet, ahogy hasfájásig sem eszi magát, max. véletlenül, mivel a hasfájás is kellemetlen s ellentétes a hedonizmussal (bár bizonyára mazochista hedonisták is vannak, erre nem is gondoltam, ez érdekes kombó...)

Egy hedonista jókat akar enni és úgy fogyni, persze hányás nélkül, mert az kellemetlen, ahogy a következményei is. A bulímia különösen kegyetlen és egészségtelen.

Bár a kérdezőnek ezzel nem segítettem semmit...

A delikvens fogyni akar, illetve nem hízni, ez biztos. Hogy miért eszik sokat, az tuti változó, lehet akár elvárás is, gazdag, aki folyton vacsorákra s hasonlókra jár, s abban a kultúrában vagy környezetben nem teheti meg, hogy keveset eszik, viszont elvárt soványság.

Kis hazánkban bizonyára nem erről van szó, egyszerűen karcsú akar lenni az ember s nincs elég esze hozzá (ezt nem tudom máshogy írni), hogy lássa, a hánytatás elképesztően idióta ötlet. Mondjuk ez a dohányzásra is igaz, mégis csinálják sokan. Vagy ott van a hitelfelvétel alapos ok nélkül... A homo sapiens sokkolóan buta tud lenni.

Szóval, a bulímia ismert dolog, eljut az egyedhez, aki valamiért megfelelő módszernek látja s alkalmazza. De én sem értem, hogyan képes rá, ez nagyon szomorú. Valami elmászik benne, nem képes nem enni sokat (bár lehet, hogy nem is eszik sokat, csak azt hiszi), a hízástól való rettegés pedig felülírja az irtózást a hányástól... Amikor már függő, akkor persze már nehéz visszatérni a normál életbe.

Bocs, lehet, hogy nem kellett volna beírnom, an anorexiások lelkéről többet tudok, bár erre a betegségre is teljességgel immunis vagyok. Hasonlónak látom a kettőt abban, az ember annyira rákattan arra, hogy ne hízzon avagy fogyjon, hogy elveszti a realitásérzékét s nem látja, mit tesz magával. Ez az, amit nehéz megértenem, illetve nem is sikerül. Annyira abnormális tönkretenni magunkat így, nem értem, hogyan képes ilyen sok embert elkapni. Az alakra vonatkozó prioritás betegesen magas lesz s hát sok fiatalon eleve nem látszik, hogy érdekelné őket a saját egészségük.

2015. okt. 28. 22:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát bocs, urak, hölgyek, de nekem a falásról - mert hát mit is hány ki, ugye? - a hedonizmus jut eszembe. Az is és jól meg tud jelenni ebben. Természetesen önök jobban értenek a témához, mint én, annak ellenére, hogy magam is láttam már gyakorló bulémiást közelről, még tapintottam is!, de ezt ne vitassuk el, hogy igenis a kontrollálatlan zabálás utózöngéje, lezárása a szintolyan szenvedélyes okádás. Tehát mintha egyik nem lenne a másik nélkül. Felfokozott állapot mindkettő.
2015. okt. 28. 23:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Önutálat, bűntudat, ezek megfejthetetlenek számomra. Evés=bűntudat. Javítsatok ki, de itt az önutálat is az evésből eredeztethető, mivel nem tudja megállni a cselekményt. Sem az elindítóját (túl sok evés) sem azt, amit megintcsak nem kellene (önhánytatás). Szép ördögi kör. Milyen hülyeség már? Alapvető létfenntartó cselekmény miatt bűntudatot érezni. Valaki vezesse le.
2015. okt. 28. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!