Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az aszalt gyümölcs egészséges?

Az aszalt gyümölcs egészséges?

Figyelt kérdés
Fogyókúrázni próbálok és nem tudom mit egyek..nagyon szeretem az aszalt gyümölcsöt..ugye az egészséges?
2016. jan. 6. 22:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A boltiba elég sok vackot beletesznek, van, amelyiket cukrozzák, van, amelyikben kénes tartósító van, van, amelyikre olajat tesznek hogy fényes legyen.

Jobban jársz, ha otthon magadnak készíted el, arra figyelj, hogy olyan aszalógépet vegyél, ami vízszintes irányban szárít, a tárcsásak nem túl jók.

2016. jan. 6. 22:19
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Ha fogyozni akarsz akkor felejtsd el az aszalt gyumolcsot, gyakorlatilag egy cukorbomba, es rengeteget meg birsz belole enni.
2016. jan. 6. 22:44
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
Attól függ hogy mennyire vagy megszállott , ha te az a kategória vagy aki még tejet, krumplit , borsót meg kukoricát sem eszik csak csirkét rizst meg fehérjeport akkor igen naaaaagyon egészségtelen . Ha csak próbálsz kicsit odafigyelni akkor néha simán belefér , bár a sima gyümölcs szerintem jobb. Én aszalt vörösáfonyát szoktam enni , engem remekül laktat és nagyon finom is :)
2016. jan. 6. 23:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Én amit láttam aszalt gyümölcsöt majd kicsattant olyan egészséges volt.
2016. jan. 7. 08:17
 5/13 anonim válasza:
Egészséges. Főleg ha te magad készíted.
2016. jan. 7. 08:34
 6/13 anonim ***** válasza:

szerintem jobb frissen enni, úgy benne van a nedvességtartalma is, jobban telít

amúgy az ilyen diákcsemegékben van aszalt gyümölcs is . ha kb 1 marékkal megeszel naponta az nem gáz. de egész zacskóval ne falj be.

vagy csinálj házilag müzli szeletet, zabpehelyből és aszalt gyümölcsökből.. :) így egészségesebb

2016. jan. 7. 09:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Semmit ne egyél, ami nasi.

Az asztalt gyümölcs úgy magában nasi.

Ha valami ételben van, akkor megeheted.

2016. jan. 7. 10:07
 8/13 anonim ***** válasza:

A nasiságon elmélkedés az már nekem ilyen whole30 dolog, amiben nem számít az összetétel, ha pl. palacsintának tekintesz valamit, akkor nem eheted, akkor sem, csak tojásból és zöldségporból van... Ebben nem látok értelmet.

Az aszalt gyümölcsökben a hozzáadott cukrot és olajat nem szeretem, de az elég édes gyümölcsök aszalványában talán csak az utóbbiból van minimális s én amúgyis eléggé válogatós vagyok ebben, más attól még eheti, bizonyára nem ez lesz étrendjének a gyenge pontja :)

Amúgy én az vagyok, aki nem eszik tejet, krumplit, kukoricát, borsót is csak keveset, de a gyümölcsöket kedvelem. Csak mert az aszalt gyümölcs nehezen fér az étrendembe, másnak lehet remek. Sok benne a cukor, igen, de nem kilószámra kell enni. Az én háztartásomban napi szintű elem a mazsola (olaj van benne, de nem sok), de saját aszalású barackom és baracklapom is van, az remek :).

Nagyon szigorúan nézve pedig szinte semmmi nem egészséges manapság. De valamennyivel a test megbirkózik és valamit enni kell...

2016. jan. 7. 11:01
 9/13 anonim válasza:

Egészséges + nagyon jó hatása van az emésztésre.

Ha házilag aszalod mégjobb :)

2016. jan. 7. 11:33
 10/13 anonim válasza:
59%
cefrének valót nem megzabálni"
2016. jan. 7. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!