Pajzsm. Alulműködéssel kinek sikerült fogyni?
Sajnos feljött 25kg változatlan életmód mellett, ami, mint kiderült, PM alulműködés miatt volt. Fél éve szedem az 50es letroxot, de fogyás nuku, még híztam is...
fiatal, 25 éves nő vagyok, gyerekvállalás előtt, nagyon jó lenne, ha nem 90kg-san állnék neki a babaprojektnek.. :(
Most kértem L-Thyroxint, hátha ettől jobb lesz, itt is olvastam, hogy egyik fajtától hízott a beteg, másiktól meg beindult a fogyás. Nagyon keveset eszem, főképp csirkemellet/combot salátával, mozgok is, de semmi. És akkor se zabáltam, mikor feljött ez a sok kg :(
Szóval érdekelne, hogy veletek volt-e ilyen, milyen hamar indult be a fogyás, mennyi ment le, mindenre kíváncsi vagyok, ami erre vonatkozik
(nem életmód-tippeket várok, hanem a KÉRDÉSEMRE választ az érintettektől)
Tudom, hogy nem azt várod amit írok, de szerintem magában foglalja a megoldást és jó szándékkal írom.
Amíg a gyógyszerrel foglalkozol kezdd el kideríteni a probléma valódi okait is és foglalkozz többet azokkal. Lelki okokra is gondolj. Az eredeti oknál könnyebb kezelni a problémát.
Nekem van néhány ismerősöm, akik sikeresen fogytak (de náluk inzulinrezisztencia is fennállt, tehát nem tudom pontosan, hogy pontosan mi miatt következett be a fogyás.) Tudom, hogy nem szeretnél életmód típpeket, de leírom azért, hogy nekik hogyan sikerült fogyni
próbáld ki a cukorbetegek által használt 160 grammos szénhidrát diétát!
nagyon sokat segítene. Részletesen utána kell olvasni és nagyon nagy akaraterőt igényel. Ha nem sikerül, akkor legalább az alapszabályait.
A cukrot és a fehér lisztet hagyd el, igyál sok folyadékot. Reggelire teljes kiőrlésű kenyeret egyél, durum tésztával főzd a tésztaételeket.
Gyümölcsfélét a délelőtti órákban kerülj, és a tejet is.
De ha utánaolvasol ennek a diétának, részletesen le lesz írva, én hirtelen ennyit tudtam összeszedni.
És amit írtál, a saláta sajnos nem jó és a kevés evés sem. Fontos, hogy juttass a szervezetedbe szénhidrátot (ami nem cukor, nem finomliszt, és lehetőleg nem fehér rizs).
köszi.
nem éhezek, nem diétázom, egyszerűen ennyi kajára van igényem. Ha úgy eszem, hogy nem vagyok éhes, hányingerem lesz.
Már régóta csak durumtésztát eszem, tejes dolgokat igen ritkán...
Szia! :)
25 éves vagyok, gyerekvállalás előtt és szintén pm beteg. Alulműködik 10 éve. Már 100 mg-t szedek l-thyroxynból de a letroxot is szedem. Három havonta váltok egyikről a másikra.
Hülyeség, hogy a gyógyszertől hízol vagy fogysz. Sem egyik sem másik nem csinál ilyet. :)
Továbbá még egy huncutság. Saját bőrömön tapasztaltam.
Azt hittem nem eszem sokat. Azt hittem ugyanolyan életvitelt folytatok pm alulműködéssel mint előtte. Mégis felhíztam 40 kilót a semmire. Hát igen nagyot tévedtem. :D
A pm alulműködéstől valójában azért híznak az emberek mert óriási nagy éhségérzetet csinál. :( Észre sem veszed, hogy mennyit eszel mert egyszerűen éhes vagy! Nekem sem tűnt fel, hogy másfélszer annyit eszem mint ezelőtt. Nem beszélve arról, hogy hamarabb fogsz fáradni mindenféle mozgástól, ezért egy idő után redukálódni fog a mozgás is.
Ezért hízunk. Én sokáig tagadó fázisban voltam, nem ismertem el amit a környezetem állít, hogy zabálok. Mert hát nem is vagyok sosem tele! Ugyebár... :)
Na, a lényeg hogy 40 kilót már fogytam. Ha gondolod leírom hogyan. Nem könnyű. Az utolsó 10 kilóval én is szenvedek. Állandóan ennék, alig bírom visszafogni magam. Ráadásul aluszékony vagyok és fáradékony még így is, hogy szedem a gyógyszert. Kaki ügy. :)
A lényeg, hogy ne add fel!
megköszönöm, ha leírod
férjem odafigyel, hogy mit eszem, szerinte annyit, amitől egy kismacska is éhenhalna... igaz, hogy naponta 1x max 2x, mert többet nem bírok, akkor is ilyen 30dkg összesen amit beviszek pl. főzelékből (saliból ugye ennyi nem megy)
táblacsokiból is simán megállom, egy nap max 1 sort eszem meg, ha kapok mondjuk ajándékba. 6-7 éve simán betoltam a táblát, akkor 62-3 kg voltam (amúgy most sem akarok kevesebb lenni)
Szia, nyár óta szedem a Letroxot, mellette 5 kg-t adtam eddig le. Nekem, tehát ment, pedig én ahhoz képest, amit te írtál mit eszel egészen sok mindent eszek. Szeptemberben kezdődött igazából a fogyás nálam, és júniusban kezdtem szedni a Letroxot.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!