Ha nem nagyon kellene fogynom (max 5 kg-ot), csak látszik rajtam, hogy nem szoktam sportolni, akkor is étrendet kell váltani?
Na elmagyarázom.
Raktam fel ide egy kérdést, vele együtt képet, hogy milyen vagyok, mi a cél.Adatokat (nem, súly, magasság). Jött pár olyan komment, hogy nem kell nekem (sokat) fogyni, csak látszik hogy kb 7 éve nem sportolok egyáltalán semmit (amit írtam is a feltett kérdésben).
Szóval, ebben az esetben, ha kövér/dagi nem vagyok, csak plötyi, akkor is étrendet kell váltanom? Vagy ha csak sportolok, akkor egy idő után meglátszik majd rajtam? Csak mert ha most kalóriapluszba megyek, akkor ugye hízni fogok, de így a meglévő zsír-plötyiség is eltűnik?
Nah, remélem értitek a problémám.
Jah az lemaradt, hogy azért nem értem, mert ugye fogyni meg akkor fogyunk, ha több kalóriát égetünk el mint amennyit bevittünk.
Szóval ha többet viszek be - akkor is eltűnik a meglévő zsír-plötyiség?
A zsírvesztéshez kalóriadeficit kell, az izmosodáshoz kalóriatöbblet (kezdők tudják picit egyszerre deficitben).
A jó étrend pedig az egészséghez is kell, nemcsak a szálkásítás/izmosodás optimalizálásához...
Úgyhogy attól függ, mennyi rajtad a zsírfölösleg, mi tetszik neked és mennyire zsírosodsz tömegeléskor. Ha alig van rajtad kis extra háj s szinte csak izmot szedsz fel, akkor tetszetsz magadnak a végén szálkásítás nélkül is... De bizonyára szükséged lesz szálkásításra is. Először tömegelni célszerű, ha nincs nagy felesleg, de ha valakinek a vékonyság a nagyon fontos, akkor kezdheti azzal, persze akkor is mozgás mellett, anélkül nehéz is rendes kalóriadeficitet összehozni egészségesen, ha az embernek kicsike az izomtömege...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!