Miért nem megy la semmi? 35 kg szeretnék fogyni.
Ehhez így elég kevés az infó.
Ezen kívül hogy néz ki egy napod? Mi a napi étrended, mennyit mozogsz?
Emellett a te korodban nem ártana egy labort is megejteni, lehetnek olyan problémák a háttérben, amik befolyásolják az anyagcserét.
1. Sportolni is kéne.
2. Volt hormon vizsgálat?
3. Hazudsz!!!! Mit raksz a rozskenyérre? Lemegy mellé egy fél disznó is,mi?
Amit kezdésnek javasolni tudok:
- Figyeld az ételek glikémiás indexét! A magas glikémiás indexű ételeket kerüld! Cukrokat kerüld, sovány húsok, zöldségek nagyon jók, túró, tojás szintén.
- Kezdj mozogni! Tudom, ekkora túlsúllyal nem könnyű, az ízületeidet is terhelés vele. Ami nagyon jó, az a bringa! De legalább sétálj! Kezdd napi félórával, és hetente növeld! Ha már hozzászoktál, hogy mozogsz, jöhetnek a súlyzós edzések!
-Igyál elég vizet! Nem írtad, hány kg vagy. Úgy számolj, hogy 20 kg-onként 1 l vizet meg kell inni!
Igen, napi öt liter!
Nagyon keveset iszol, egész nap ülsz, így belassult az anyagcseréd, így annyi kajától is hízol, amitől más fogyna!
Elsőként az anyagcserédet kell normális szintre hozni. Mozgás és víz!
Tudom, nehéz, nekem is ez a fő mumus. Ami nálam bevált: Reggel üvegekbe betöltöm a napi mennyiséget, mellé megy egy két és fél decis pohár. És számolok.
16 órát vagyok fenn, a könnyebb számolás érdekében 15-tel számolok, ez annyit jelent, hogy 3 óránként egy liter.
Tehát 180 percenként 10 dl, azaz 45 percenként egy pohár. Így már nem is annyira drasztikus, ugye?
És ehhez tartom magam, szigorúan!
Már a kollégák szólnak rám, ha csipog a telefonom, és nem látják, hogy iszok. :D
A 20 kilónként 1 liter vizet én sem tartom értelmes dolognak, nem is értem, miért kellene sok víz a hájnak? Egyszer ittam 4 liter vizet, végigszomjaztam a napot (néha van ilyen :)), másnap rá se tudtam nézni szinte. Elég jól hidratált vagyok a kis másfél-2 vagy amennyi literemmel (nem is tudnám kiszámolni, az ételeimben is sok víz van. a párom némelyik nap alig iszik, így is beviszi a szükséges vizet, pl. rizsből egy liter is összejöhet neki, gyümölcsből fél s eszik azért mást is).
A napi egy evéssel nincs baj, rengetegen élnek így, a fogyásban is sokat tud segíteni, egészségügyi előnyei is vannak - HA az adott embernek az passzol, persze.
Az egy dolog, hogy mit eszel (bár roppant fontos), az is számít, mennyit. Kalóriadeficit kell a fogyáshoz.
A munkád miatt mozognod kéne, amikor én ülőmunkát végeztem, eléggé minimálisnak éreztem a napi 2-3 óra tempós gyaloglást, úgyhogy hétvégeken túráztam :) Annál a súlyfelesleg sem zavaró, ha nem extrém méretű, persze ha valaki nem szokta meg még a sok gyaloglást sem, annak eleinte nehezebb lehet. A fő, hogy mozogj, ha keveset bírsz és csak sétát, akkor azt, de valamit kell.
Ha nehezen vagy sehogy megy a fogyás, lehet szigorítani az étrenden is. A kenyér pl. nem igazán jó ilyenkor (nyilván bármivel lehet fogyni, mennyiség kérdése, de egyes ételek sokunkat gátolnak. a szénhidrátbombák tipikusan ilyenek. főleg a gyors felszívódásúak, de azért nemcsak. a nagy inzulinválaszú tejtermékek is ilyenek, de ezt ki kell tapasztalni, mindenkinél más kavar be s más az, amitől tartósan jóllakik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!