Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egyre több kilót szedek...

Egyre több kilót szedek vissza magamra, nem tudom, hogyan fogyjak le. Ötletek?

Figyelt kérdés

Sajnos a szüleim addig, míg kétszer ekkora nem leszek, nem hagyják, hogy fogyókúrás ételeket egyek, viszont én mindenképp fogyni akarok.

Csak két-három hetente szoktam lovagolni, bár most gondolkozok a kosarazáson.

Eddig teljesen meg voltam elégedve a testalkatommal, de el kellett kezdenem szedni pár gyógyszert, amiktől az étvágyam kétszeresére nőtt, és az a két hónap alatt - két hónapja szedem a gyógyszereket- legalább öt kilót felszedhettem magamra.

Szerintetek mit tehetnék?

14/L

2015. dec. 18. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a fogyókúrás étel, szálkásítani igazából bármivel lehet, némelyik étel persze alkalmasabb rá, ilyen pl. az, ami nagyon zsíros és szénhidrátszegény, amennyiben máskor sem eszel szénhidrátot :D

De sokféle módszer van.

Az étvágy alatt éhséget értesz? Mert az étvágy ellen még könnyebb küzdeni, inkább a mardosó éhség a kegyetlen. Én laktatóbb ételekkel próbálkoznék, hogy ez mi, az nagyon emberfüggő (de pl. a gyorsan felszívódó szénhidrátok általában igen rosszul s nem tartósan laktatják az embert. persze ez mennyiség- és emberfüggő is). A sok zöldség is segíthet. S a több mozgás.

Ilyen ifjaknak főleg csak az életmódváltást szoktam ajánlani, a túlzott fogyáson pörgést semmiképp (bár ez a felnőttekre is áll, de 14 évesekre főleg).

2015. dec. 18. 21:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Folyton üresnek érzem a gyomromat, miután ettem valamit, jól vagyok, de ez csak egy óráig tart ki.

Van olyan étel, amit ki kéne lőnöm az étrendemből, esetleg olyan, amiből többet kéne ennem (zöldségeken, gyümölcsökön kívül)?

2015. dec. 18. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:
adatok?
2015. dec. 18. 22:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha szénhidrátdúsan étkezel, akkor menj el a háziorvoshoz, mondj el neki mindent, majd kérj tőle beutalót vérvételre, hogy ellenőrizzék az éhgyomri és terhelt cukrodat. Ha megállapítják, hogy toleranciaproblémád van, akkor a szüleid se tudnak majd ellenkezni, és ehetsz "fogyókúrás" ételeket. Csak nehogy átcsússz a ló túloldalára, és mű baromságokat kelljen enned, mert az egészségest azt már nem veszik meg.
2015. dec. 19. 05:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell sok gyümölcsöt enned, nem is értem, miért terjedt ez el... Semmi bajom a gyümölccsel, én is szeretem őket, de a sok gyümölcs sokunknak nem jó, fogyáskor különösen nem, ezzel szemben úgy néz ki, sok tini szerint sok gyümölcsöt _kell_ enni ilyenkor...

Nem tudom, hogyan eszel, az alapokat elolvashatod kismillió helyen, hogy ki mit ajánl, s amit mindenki egészségtelennek mond, azt érdemes lehet elhagyni... Főleg a bolti rágcsákat, cukros izéket... De ezt bizonyára te is tudod.

Mennyit s mit eszel, hogy megéhezel tőle? Bizonyára én is így lennék vele, nekem nagyon nehéz jóllaknom. Mennyiség kell s megfelelő összetétel, sőt, az sem mindegy, hogy mikor eszem. De tojással és zöldséggel még fogyni is tudok. Szénhidrátbombákkal és szénhidrátszegény sütikkel nem, de olajosmagvakat nassolva sem, amennyiben nem vagyok mellette elég aktív. Ki kell tapasztalni, milyen normális étel laktat téged.

2015. dec. 19. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!