Hogyan fogyjak így?
Az utóbbi 1 évben nagyon szegények lettünk. Tényleg minden fillért megfogunk, na nem is ez a lényeg hanem hogy ebből kifolyólag Anyukám szinte mindig tésztás ételt csinál mert a tészta a legolcsóbb, húst is ritkábban eszünk farhátat, olcsó húst. És most terheljem Anyukámat ezzel, hogy nekem külön főzzön egészségesen? Vagy hogy lehetne ezt megoldani? Hgy a pénztárcánkhoz mérten azért mégiscsak egészséges kaját együnk? Tudnátok tanácsot, tippeket adni?
És mielőtt vki belémkötne, igy internetre van pénz, annak üzenem hogy a suliból netezek.
Nagyn köszönöm előre is annak aki segít nekem.
Persze, fogyni majomszarral is lehet, ha kalóriában megfelelő, az más kérdés, hogy nem egészséges.
Sertéshússal és megfelelő zöldségbevitellel (ami a fontosabb vitaminszükségletet fedezi) kihozható havi szinten 25e forintból egy alap étrend, ha nagyon szűkösre van tervezve, 21-22-ből is, extrák nélkül.
Nagyon olcsón lehet jól enni és fogyni... Ha kell, 500 forintból simán megvan a napom, ami sokak szerint már elég kevés pénzt jelent ételre, volt, aki ennél magasabb összeget sem hitt el nekem.
A szezonális zöldség és a zsír, rizs, hüvelyes olcsó, a tojás is, főleg, hogy komplett fehérje és tápanyagdús (a fehérje dobja meg a szegény ember egészséges táplálkozásának árát, azt hiszem. kalóriát rém könnyű extrém olcsón bevinni, azzal nincs baj) s bár némelyik ebből szénhidrátbomba, rengetegen tudnak velük fogyni, mennyiség kérdése. A párom rengeteg rizst eszik és ha épp szüksége van rá, ugyanúgy fogy vele, mint bármi mással. Én éhes és enervált leszek a szénhidráttól, úgyhogy nálam az olcsó szénhidrát kimarad, viszont nagy arányban jön a zsír. Olajos magvakat is eszem, ezek némelyike nem drága, illetve nem kell belőlük sok. 1000 forint egy kiló pörkölt földimogyoró, ez 6000 kcal, remek ételkiegészítő vagy úti étel. S nem paleo, de az minket itt nem érdekel :)
Aki szerint a 120 forintos ipari karalábé (múltkor azt vettem) vagy a 150-200 forintos káposzta drága, az nem tudom, min él. A zöldség NEM drága. Csak némelyik.
Amúgy befőzni is lehet, én szoktam, szeretem tél közepén a lecsót, ízletes háztól vett paradicsomból :D S ezt csak befőzéssel tudom elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!