Hogyan várjátok a karácsonyt?
Szüneteltetitek arra a kb 3 napra a diétát és jóízűen eszegetitek a sütiket, a halászlét meg az egyéb finomságokat vagy
Már most rettegtek és azon aggódtok hogy mondtok nemet az édességekre?
Hogyan fogyókúráztok éppen?
Én csak próbálom kerülni a cukros lisztes olajos dolgokat és számon tartom a kalóriát, de azért ünnepeken nem esek kétségbe pár süti miatt. Szerintem majd csak arra fogok odafigyelni, hogy ne csak a szemem kívánja a dolgokat hanem tényleg annyit egyek amennyi jól esik

Kerestem olyan sütirecepteket, amik liszt-, és cukormentesek. Így lesz egészségtudatos diós beigli, zserbó és sajttorta.
A többi kaját is átvariálom, hogy beleférjen a diétámba. A felesleges kcal bevitelt meg lemozgom. Ezalatt az időszakban a fogyás szerintem fel lesz függesztve, inkább a súlytartásra összpontosítok.

Nos, én 4 éve próbálok fogyni, mindig lazán, de olykor ereszdelahajam lazán stagnálok. Nos, most komolyan veszem az életmódomat s kigyomlálok pár dolgot, amit már rég akartam :) Ez nem időleges dolog, de úgy sem adnék fel semmit az élvezetekből. Ami nem azt jelenti, hogy mindent eszem, csak amit akarok, s a mennyiség is fontos.
Itthon nem lesz gond, akit pedig rokont látogatunk, azzal megbeszéltem, hogy mi legyen mennyire készen. Bizonyára lazább lesz a karácsony, de ez van.
Szénhidrátbombákat nem fogok enni, édességet is csak sajátot, ez teljesen normális az életmódom mellett s nincs benne a világon semmi áldozat, sőt, jobban érzem magam így.
Soha életemben nem rettegtem még étel miatt, még akkor sem, amikor koplaltam, mert nem volt pénzem ételre. Nem vagyok az az aggódós típus, erről az ereszdelahajam napjaim nagy száma tanúskodhat :D De most már nincs értelmük, több szinten is hátrányosak és a világon semmi pozitívat nem adnak.
Úgyhogy a karácsony egyszerű lesz. Lesz töltöttkáposzta, amiből végülis megehetek egyet, majd veszek tejfölt, ami mondjuk szintén nem része az étrendemnek 4 éve, de bajom nem lesz tőle s ott a háznál csak ilyen növényi fölök vannak.
Lesz franciasaláta alap, amihez én viszek valamit (jó kérdés, mit, a majonéz könnyű lenne - a rokon nem hajlandó cukortalant csinálni, én pedig ki nem állhatom édesen -, de én sosem ettem majonézzel, csak mustáros tejföllel. amitől elszoktam, igazából kipróbálhatom a paleo hozzáállást, tejföl helyett tojássárgája :D kicsit sem hasonlít, de hol zavar az engem. majd kísérletezem, mi esik hozzá jól), kaszinótojással, ami maga a tökély. Nem tudom, mit csinálnék tojás nélkül, mindig azt eszem.
Sütit viszek többfélét, olyat is, amit én is meg tudok enni, nemcsak a cukorbeteg rokon, aki azért jóval több szénhidráthoz van szokva, mint én.
Ha lesz húsleves, az is teljesen jó, csak tészta ne legyen benne.
Ha olyan helyre mennék, ahol nem megfelelő az étel, de rokonság, így nem kell zavartatnom magam, sütnék 10 tojást, mellé zöldségek és fenséges lakomát csapnék, amit senki sütijére nem cserélnék el, még a sajátjaimra se. Szeretem az egyszerűséget, még ha ez nem is látszik azon, hogy mennyit kísérletezek a konyhában :D
Gyerekkoromban özön süti volt otthon s mindet nekem kellett megennem (hetekig tartott. a krémes tortának egy hét állás annyira nem tesz jót). Finomak voltak, de fene tudja, nem sírom vissza azokat az időket. Általában normális ételeket szeretek enni.

#7: A koplalósoknál bennem is felmerül, hogy tudná, milyen úgy éhezni, hogy muszáj...
Amúgy én koplaltam anyagi okokból, nem volt a legrosszabb korszakom hedonista szempontból (mert az izmaim biztos bomlottak picit, ami szomorú), nem voltam éhes, a ketózisnak hála, ami hozzám amúgyis elég jól passzol... De azért direkt nem koplalnék soha.
Viszont mennyire mások vagyunk... Nekem pont felcsillant a szemem Vera lisztmentes zserbójára, tavaly egy csomót kísérleteztem s egyszerűen nem jött össze a vágyott ízvilág. Oké, megvagyok süti nélkül, de NAGYON szeretem a zserbót, egyik nagy kedvencem. Jelenleg egyszerűen hanyagolom a tésztarészt, minek az, simán barack, dió, csoki műfajban hozva össze valamit, de az nem teljesen olyan. Főleg, hogy a saját baracklekvárunk inkább befőtt, nincs előfőzve, csak üvegezve, persze cukor nélkül, az úgyis van a gyümölcsben majdnem elég (nem teljesen, mert a barack savas s nálunk ugye nem veszt folyadékot sem. nyersen más, de főve... de az édességet majd evéskor mindenki beállítja a kedvenc édesítőszerével)...
Na ezért ettem volna még utoljára a falu karácsonyán finom házi zserbót. De nem volt.
Jövőre már nekem kell csinálni, mert már most sem bírom a szolidabb házi sütiket sem, a cukrászdaiak már rég esélytelenek, annyira cukrosak, csak rosszul lennék tőlük.
De ez így jó, még a rebellis énem sem próbál olyasmit enni, amire semmi szüksége.

#7: Egyáltalán nem koplalok, ésszel, életmódváltással fogyok. Április óta 23 kg mínusznál tartok, és nem szándékozom ezt egy karácsonnyal elrontani. Plusz ráadásul a fehérlisztes cuccokat már nem tudom megemészteni, beteg vagyok tőlük. Töltött káposzta is lesz, csak rizs helyett bulgurral, valamint rizsliszttel lesz berántva. A sültek mellé pedig krumpli helyett valamilyen zöldségköret lesz.
#9: Most telefonról vagyok, de mindjárt gép előtt leszek, ott van könyvjelzőzve a recept, rögtön linkelem. De pontosítok: Nem liszt mentes, hanem finomliszt mentes. Nálam már az sokat számít, hogy nem eszek magas glikémiás indexű szénhidrátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!