Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ketogén diéta ch feltöltés?

Ketogén diéta ch feltöltés?

Figyelt kérdés

Segítsetek kérlek, holnap lenne a ch feltöltés első napja. Olvasgattam róla, de pár kérdésem lenne. Ha jól értelmeztem amit olvastam, akkor holnap ennem kell némi gyümölcsit (ezzel kijövök a ketózisból), rá két órára egy nagy edzés, majd edzés utántól kezdődik a ch feltöltés 36 órán keresztül. Kérdésem, hogy ebben a 36 órában milyen ch-kat és mennyit egyek? Gyümölcsöket? Vagy mehet mondjuk kenyér is? Vagy zabpehely inkább? És mennyi ch-t kell enni? Hány gramm kb?

Még egy kérdés. A 36 óra letelte után ismét egy hatalmas edzés, és maradok a 30 gr ch-nál? És abban az 5 napban csak gyenge edzés legyen?

2015. dec. 17. 16:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kérdezd meg a Sport, mozgás/Testépítésben.

S ezt ciklikus ketogén diétának nevezik, én pedig semmilyen ketogénnek nem tudom tekinteni, ha egyszer mire ketózisba kerülnél, már fel is borítod. Tudom, hogy népszerű, de a ketogén diétától alapdolgokban különbözik s nyilván a hatása is egészen más.

Rengeteg gabonát szoktak enni visszatöltéskor, úgy tudom. De valami eszement mennyiségben és csak azt. De erről tényleg nem tudok sokat.

(Az "igazibb", de edzésre optimalizáló ketósok pedig edzés előtt esznek egy löket extra szénhidrátot, amitől kiesnek a ketózisból, de csak az edzés idejére, ami így jobban megy nekik.)

2015. dec. 17. 20:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. dec. 17. 21:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Semmi értelme a CKD-nak. Nem tudsz annyit edzeni, hogy igazán megérje. Ez maximum azoknak való, akik képtelenek lemondani hétvégi pizzázásokról. SKD+heti 3 teljes testes edzés sokkal eredményesebb.
2015. dec. 17. 22:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezen gondolkodtam én is. Eléggé kezdő vagyok még ebben a témában:) Nem a pizza miatt, hanem néha a gyümölcs azért hiányzik, de nem is annyira, hogy hetente tele egyem magam vele...Annyira eltérnek a vélemények a feltöltésről -egész este erről olvastam-, és teljesen összezavarodtam. Most úgy gondolom, hogy lesz feltöltés, de csak néha, amikor az alkalom úgy kívánja, pld karácsonykor. Aztán visszaállok. Nem versenyre készülök:) Amíg pedig fogyok szépen, és jól érzem magam, addig nem görcsölök hogy mit nem csinálok jól:)
2015. dec. 17. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Az alapvető probléma az, hogy TKD és CKD is olyan, hogy meglehetősen adaptálódott szervezet kell hozzá, mert ha az nincs meg, egyszerűen soha nem leszel ketózisban - és a ketontestek a vizeletben és a ketózis két külön dolog. Persze, lehet fogyni úgy is, egészségedre, csak akkor az nem ketogén diéta lesz, hanem extrém low-carb. Ettől függetlenül hajrá, járj sikerrel.

Amúgy én is vágytam a gyümölcsökre, aztán az első 2 hónap után elmúlt ez is.

2015. dec. 18. 07:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Amit az előző írt, az jogos. Adaptálódás nélkül mire ketózisba kerülnél, már töltesz is fel, ez nekem nagyon értelmetlennek tűnik. De ha valaki adaptálódott, az nehezen viseli a sok szénhidrátot, persze akinél folyamatosan drasztikusan cibálva van a szénhidrátbevitel, az bizonyára jobban bírja, de nekem elég durva sokknak tűnik az ilyen váltogatás.

De kinek mi fekszik, nagyon sokfélék vagyunk.

A gyümölcsigény nálam is lecsökkent. Régen KELLETT a gyümölcs ketogénben is, mindennap, néha több is... Ma már csak élvezetből eszem olykor, remekül megvagyok nélküle. Ez utóbbi a logikus, mivel a testnek nincs szüksége gyümölcsre, anélkül is meg tudja kapni, ami kell neki.

2015. dec. 18. 14:25
 7/7 A kérdező kommentje:

És akkor sincs szükség a feltöltésre, ha sportolok? Kb. négyszer kardiózok hetente.

A mai nap már ettem gyümölcsöt, sőt krumplit is. Holnap este hagyom abba. Pedig ma reggelre lett sötétlila a tesztem. Karácsonykor jön még egy feltöltés, aztán nem csinálom hetente, az tuti. (majd az eperszezonban:))Igazatok van, ez az ide-oda ugrálgatás nem hiszem hogy jó.

2015. dec. 18. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!