Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi otszori etkezes ket...

Napi otszori etkezes ket hetig es akkor hozzaszokik a szervezetem?

Figyelt kérdés
Most csak ehesebb vagyok napi otszori etkezessel, mint pl. A napi egyszer sem etkezessel. Es meg azt kell tudni rolam, hogy nalam mindent vagy semmit alapon mukodik a fogyokura. :-( de ket hetig szigoruan tartanam az egeszseges kajakat es etkezesszamokat akkor megerne?

2015. dec. 16. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyéni. Én 2 hónap alatt nem szoktam hozzá eddig :/
2015. dec. 16. 10:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Szóval ha jól értem, eddig koplaltál. Nem csoda, hogy amint normális mennyiségű táplálékot kap a tested, egyből többet kíván, hiszen még emlékszik az éhezésre, és raktározni szeretne.

A koplalástól az anyagcsere nagyon belassul. Elsősorban ezt kell beindítani, a napi ötszöri étkezés ebben segíteni fog, mozgással érdemes fokozni. Várható eleinte kis hízás, ettől nem kell megijedni, ez normális. Sajnos ezzel jár az önrombolás. :(

2015. dec. 16. 10:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, fejen talaltad a szoget. Anorexiabol bulemiaba (nem hanytatom meg hashajtozom magam!!! Csak probalom mozgassal kompenzalni de ez sem egeszseges tudom...) aranyosan sEretnek visszahizni napi 5x etkezessel es mozgassal. Mint a rendes emberek. :-( :-)
2015. dec. 16. 11:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha alacsony az inzulinrezisztenciád, soha a büdös életben nem fogsz hozzászokni a napi 5-7 étkezéshez, mindig éhes leszel. Vagy hozzászoksz, és együtt élsz ezzel, vagy változtatsz és visszaállsz arra, hogy napi 1-3 alkalommal eszel.
2015. dec. 16. 14:05
 5/5 anonim ***** válasza:

A rendes emberek sem esznek napi 5-ször, legalábbis nagyon sokan nem :) Elég bevett dolog a napi 3 evés is (a párom ezt 2-re csökkenti, ha gyorsan le akar fogyni pár feljött kilót, neki máshogy nem is menne, mennyiség nélkül nem lakik jól).

A fő, hogy rendesen egyél, rendszeresen, eleget, megfelelő összetételben. Hogy hányszor, az annyira nem fontos a testednek, választ azt az időzítést és mennyiséget, ami számodra jó. Már ha ezt még érzed, mert a táplálkozási zavarok eléggé elkavarhatják az ilyesmit, sok ember pedig eleve nem kommunikál jól a szervezetével (teljesen nonszensz nekem, hogy valaki a szomjúságot összetéveszti az éhséggel vagy unalmában rengeteget eszik, bár bizonyos ételekből ez még érthető, de azért van agyunk s önkontrollunk, hogy ne csináljunk nagy butaságokat).

Már nem emlékszem az én 5 étkezésemre, de amíg megvan a napi 2000 kcal és a kevés ch, addig még az is menne, csak feleslegesen macerás lenne. Kevesebb evésnél nekem már semmiképpen nem fér bele 2 megéhezés... Ami nekem teljesen OK, viszont nagyon mások vagyunk.

Akinek jó a sok pici evés, csinálja úgy. Akinek 3 pici és 2 nagy, az úgy. Akinek napi 1 nagy, az használja azt (de ez nőknek nem ajánlott, már eleve az időszakos böjt is kevés nőnek igazán jó, úgy tudom). Amíg a test megfelelően el van látva az adott evésszámokkal s az ember jól érzi magát s energikus, mindegy, hányszor eszünk, persze ne menjünk napi 1 alkalom alá...

De a legtöbbeknek napi 3 étkezés is kell.

S ha kevés az összmennyiség, az egyben is kevés, ötfelé osztva is az. Ilyenkor többet kell enni, kalóriadeficitet mozgással is lehet mélyíteni.

2015. dec. 16. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!