Milyen étrenddel lehetne leadni úgy 10-15 kilót?
Több kérdésem lenne.
22 éves srác vagyok, 173 centi, ~85 kiló. Soha az életben nem foglalkoztam azzal, hogy mit eszek, és mivel a fél életemet vonaton élem le, így javarészt a pékáruk dominálnak (rendszerint ez mondjuk zsömlében és sajtos pogácsában merül ki, szóval nem túrós táskában meg lekváros fánkban), kenhető sajttal, nagy ritkán valamilyen felvágottban - mindent a fillérezés jegyében, kell a pénz a jogsira (meg az egyetemre a kreditbírságokra és a pótvizsgadíjakra, de az más téma). Túlzottan sokat nem mozogtam egy jó ideig, viszont érdekes módon egy grammot nem is híztam, sok-sok éven keresztül fixen 85+/-1 kiló voltam.
Aztán elkezdtem biciklivel járni mindenhova, illetve unalmamban rövidebb túrákat is tettem. Ez heti 100+ km-t jelentett. És ekkor állt be a válto... akarom mondani, nem. Egy dekával se lettem könnyebb. Ez az egyik dolog: na most ez hogy sikerült? Többet és mást nem ettem, és mivel ugyanannyi kalóriabevitel mellett mozogtam is, nem az lett volna a logikus, hogy látványosan elkezdek fogyni?
Bár havat én már két és fél éve nem láttam a városunkban, mostanra olyan hideg és olyan erős szembeszél van, hogy félreraktam a biciklit télire, úgyis van rajta javítanivaló, tehát a napi mozgásnak is lőttek. Ma aztán a KalóriaBázison kitöltöttem az adataimat és elkezdtem naplót (vagy minek nevezik ezt) vezetni. Ezek alapján nagyjából megfelelő kalóriát viszek be, ma ~300 kcal mínusszal nyugtáztam a napot. Az utóbbi időkben is ugyanilyen eredményem lehetett, de ehhez képest meg se mozdul a mérleg. 85. Se több, se kevesebb. Annak ellenére, hogy mostanában fehér kenyér helyett mindenféle tönkölybúzából meg rozsból meg fene se tudja, miből készült kenyereket veszek, édességet is igen ritkán szoktam enni és kezdek megbarátkozni az almával is. Mindennek viszont csak annyi az eredménye, hogy kétszer annyi pénzből ötször íztelenebb és undorítóbb kajákat eszek és legalább ennyiszer éhesebb is vagyok, de pontosan ugyanannyi leadott kilóval... Második kérdés: akkor itt mi a hiba? Emlékeztetőül: mozgással és mozgás nélkül is pontosan ugyanannyi kiló vagyok.
Szóval egyelőre kifogytam az ötletekből. Mit kellene akkor ezek után (t)ennem, vagy mit csináljak? Mások össze-vissza zabálnak mindent egész nap a gép előtt ülve, és tip-top formában vannak (nő, férfi egyaránt)... Itt jegyzem meg, hogy elsősorban nem izomra lenne szükségem, hanem úgy 70 kilós tömegre, aztán ha olyan kedvem van és jónak látom, akkor jöhet az izom is.
1. le irnád egy adott napodat kcalbázisrol? pontosan ugyanugy
2. milyen mérleged van? a régi az nem mér pontosan digitálisnál nincs jobb
3. lehet h azért nem fogytál mert a leadott zsir helyére feljött az izom mérdd meg magad centiben
4. soha ne hagyd abba a mozgást! föleg télen ne. (nem rg halottam h télen hatékonyabbnak igérkezik a fogyás mint nyáron)
1. Sajnos mivel tegnap kezdtem, ezért nem tudom ezt így leírni. :) Vagyis pontosabban már leírtam. Viszont az összes többi nap is gyakorlatilag ugyanez. Majd a mait leírom; bár nem kezdődik túlzottan egészségesen, de mivel a kalóriadeficitbe 100%, hogy bele fog férni, ezért vélhetően nem gond különösebben. Na majd este.
2. Digitális is van, de az is olyan, hogy a szoba egyik pontján 75 kilót mér, a másikon már 85-öt. Sajnos valószínűbb az utóbbi.
3. Hm. Nem lehetetlen, viszont semmivel nem érzem magamat erősebbnek és a közérzetem is pont ugyanolyan, mint volt. Mondjuk depresszió és szociális fóbia mellett nem is nagyon fog javulni egy kis sporttól.
4. Na ez az, de mit csináljak? Az nem megoldás, hogy tüdőgyulladást összeszedek, mert éppen fagyban nyomtam le 70 km-t. :D Konditerembe az előbb említett szociális fóbia miatt inkább nem merészkednék.
5. Egy időben citrompótlóból és édesítőszerből készített limonádét ittam, napi szinten ~3 literrel, azóta áttértem a sima vízre. Ez viszont nem "itatja magát" különösebben, és nem is érzem, hogy szomjas lennék, így abból jó, ha másfél liter megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!