Ha elkezdek enni nem bírok leállni az evéssel?
A segítségeteket szeretném kérni. Az a problémám, hogy nekem mindent vagy semmi alapon megy a "fogyókúra", de szeretném "egészségesen" csinálni naponta ötször, kis adagokban étkezni (főleg, hogy állítólag így még hatásosabb is, mert pörgésben tartja az anyagcserét), de ha egyszer elkezdek enni egyszerűen nem bírok leállni és mindent megeszek, amit otthon találok. :(
Hogy tudnék megálljt parancsolni magamnak? Nektek milyen módszerek váltak be? Olyanokra gondolok, mint pl. a fogmosás, vízivás stb. (bár engem ez sem állít meg).
Nem tudhatjuk, veled mi lenne, főleg, hogy ha túl keveset eszel, s normális a tested, akkor éhes leszel folyton... De erről már tuti írtam korábban is.
De amikor én ettem ötször (most kétszer eszem, tökéletes :D), akkor is rendben voltam, mivel úgy időzítettem és méreteztem őket, hogy passzoljon hozzám. Ötször kicsi maga lett volna a pokol. 3 kicsi, 2 nagy az már sokkal jobb volt ;) Talán nem meglepő módon a 2 nagy étkezésem egybeesett a jelenlegi 2 étkezésemmel. Akkor ettem sokat, amikor nekem sok kell. A reggelim pedig 11-kor volt, automatikusan időszakos böjtöltem, mivel nekem az a természetes.
Úgyhogy én úgy gondolom, ehetsz akár ötször is, az étkezések számánál többet számít, hogy mikor mennyit (s persze összesen mit és mennyit). Nekem túl kevés kalóriánál azért nem működik a 3 sem (kivéve, ha mondjuk 1-2 órára vannak egymástól. széthúzva semmiképp). Ezt ki kell tapasztalni. Felesleges szabályokhoz ragaszkodni, amik nem esnek jól nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!