Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi hány kcal bevitele után...

Napi hány kcal bevitele után mondjuk azt valakire, hogy anorexiás?

Figyelt kérdés
tehát,mikortól számít valaki anorexiásnak?
2010. márc. 22. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem csupán a kalóriabeviteltől függ. Az anorexia nem egyszerűen egy étkezási szokás/mód, hanem betegség, testképzavar. Hogy hány kcal-t visz be a szervezetébe egy anorexiás, az egyénenként változik.

Amikor én az voltam,kb 4-500kcal-t ettem naponta. Az agyam blokkolta az éhségérzetet, egy alma után is bűntudatom volt - tehát ez alapvetően pszichés probléma.

Sajnálom, hogy egyesek divatot csinálnak a dologból, vagy jó "fogyókúrás módszernek" tartják. Nekem életem legszörnyűbb szakasza volt, ráadásul a tünetek és a következmények rettenetesek (lehet hogy meddő lettem).

2010. márc. 22. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:

nekem napi 299kcal volt 3hónapon át..ha 3-sal kezdődött a napi kalóriabevitelem már ki voltam akadva. nem ajánlom senkinek. azóta bulímiás lettem és egy alma után is bűntudatom van,mint az előző hozzászólónak,ezért azt is kihányom..de félek hogy hízok akár egy dekát is..

15L

2010. márc. 22. 21:05
 3/6 A kérdező kommentje:

és hogy tudtad betartani?

ne haragudj csak egyszerűen nem tudom felfogni,hogy tud valaki 3 hónapon keresztül minden nap 299kcal-on élni..

először is azt nem értem,hogy ezt a körülötted élők,hogy nem vették észre?Másodszor,hogy miket ettél?csak úgy összevisszaságba ami jött,vagy szigorúan tartottad magadat egy bizonyos ,,étrendhez"?Már ha ezt lehet annak nevezni...

2010. márc. 22. 21:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó kérdésedhez: a betegek körülött élök nem veszik észre, hogy mennyit eszik, mert nincsenek folyamatosan együtt vele: reggel nem eszik, mert még nincs étvágya (esetleg visz uzsonnát, de nem eszi meg), az iskolában nem uzsonnázik (ha rákérdeznek, akkor sokat reggelizett), ebédkor otthon (nem) eszik, legfeljebb kidobja a WC-be, ha elöre el van készitve, este nem vacsorázik, mert délben jól beebédelt és most nem éhes...

A többiek legfeljebb egy-két étkezéskor vannak vele együtt, ezért nem tünik fel, hogy gyakorlatilag sose eszik.

A kalória-számlálás meg: ha valaki meghúz magának egy határt és pár hétig betartja, utána már automatikusan megy tovább-

2010. márc. 22. 22:34
 5/6 anonim ***** válasza:
46%
Miert erdekel ez teged annyira? remelem nem azt fontolgatod hogy belepsz az anorexiasok korbe? Csak megsugom hogy nem lehet tudatosan anorexiassa valni...ez egy ordoki kor amibe belesodrodik az ember. Lehet hogy egyeseknek jo moka de ez egy komoly betegseg amit szinte minden esetben bulimia kovet es a vegen bekovetkezik az amitol rettegnek az anorexiasok...MEGHIZNAK! Csak ket dolog tortenhet: vagy ehenhalnak (vagy ongyilkossag mivel keptelenek elfogadni magukat)vagy meghiznak. Jobb lenne massal foglalkozni mert normalis anorexias nincs...es nem lehet ebbol kigyogyulni...
2010. márc. 25. 09:12
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Úgy csinálta, hogy szellemileg fejletlen. Hülye embernek született, ezért hányatja magát a hülyéje.
2010. márc. 25. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!