Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hol kezdödik az a határ...

Hol kezdödik az a határ amikor valakire "jogosan" mondjuk hogy anorexiás?

Figyelt kérdés
2010. aug. 24. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%

szerintem magasság -120 és az alatt már egyszerűen undorítóan gebék az emberek. (tehát 170cm/50kg már ocsmány :S)

és persze az anorexiás keveset eszik, tart ilyen debil léböjtnapokat meg minden.. dehát majd úgyis fellépnek a hiánybetegségek, és akkor jól megszívja a hülyeségét.

2010. aug. 24. 15:56
 2/11 anonim ***** válasza:
57%

Tévhitben vagytok. Az Anorexia az egy betegség.

Hiába gebe valaki, attól még nem anorexiás.

Lehet, hogy egy gebe úgy érzi jól magát, vagy egyszerűen ilyen rossz a genetikája. Vagy nem érdekli.

Ettől még nem anorexiás.

Akkor anorexiás valaki, ha 17% alatti a testtömegindexe és tudatosan akar tovább fogyni, mivel testképzavaros.

2010. aug. 24. 16:34
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
amikor összecsúszik a valóság és a fantázia.
2010. aug. 24. 16:46
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
ha valaki sovány az még nem jelenti azt hogy anorexiás! az anorexia az betegség, testképzavar. ha van egy lány aki 170 cm és 50 kg és tudja magáról hogy sovány és rendesen eszik de nem tud hízni az nem anorexiás. ha egy ugyanilyen adottságú lány kövérnek hiszi magát és alig eszik meg betegesen a kalóriákat számolja és sokat edz na ő már anorexiás.
2010. aug. 24. 17:03
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
Én történetesen 170 cm és 50 kg vagyok, és nem egy embertől megkaptam már, hogy nem hitte volna, hogy ilyen sokat bírok enni. Van hogy még éjfélkor neki állok megenni a jó kis zsíros kacsasültet, pedig azt elvileg nem szabad. Mégse hízok. Nem tehetek róla, egyszerűen ilyen alkat vagyok. Anyukámtól örököltem. Ő állítólag még vékonyabb volt. Szóval hiába küzdök ellene, eszek zsírosat, tornázok, nem tehetek arról, hogy gebe vagyok. Úgyhogy elmondhatatlanul "jól" esik, amikor az ilyen tudatlan tahók, akik szerint vékony lány=anorexiás leanorexiásoznak! És megjegyzem az anorexiásokat sem kéne lenézni, mert épp oly betegek, mint mondjuk a cigi-függők. Azok is lelki okokból szívnak napi 1 dobozt, az anorexiásoknak is valami pszichológiai problémájuk van, attól olyanok, amilyenek.
2010. aug. 24. 17:21
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
Bocsánat a tahóért, kissé eldurrant az agyam. Persze kinek nem inge, nem veszi magára.
2010. aug. 24. 17:29
 7/11 anonim ***** válasza:
26%
Ha 18 alatt van a BMI-d, legalább 3 menstruációd kimaradt, és még mindig kövérnek érzed magad.
2010. aug. 24. 18:10
 8/11 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem ott, ahol már betegesen akar fogyni az illető. Az anorexia nem 18-as bmi-nél kezdődik, hanem magasabb súlynál, amikor az illető beteges módon le akar fogyni, és el is éri a 18-at, 17-et... és nem tud megállni.
2010. aug. 24. 19:32
 9/11 anonim ***** válasza:
37%
Mi úgy tanultuk, hogy hiába van meg minden tünet, csak akkor számít valaki anorexiásnak, ha elmarad a menstruációja.
2010. aug. 24. 21:02
 10/11 anonim ***** válasza:
44%
A férfiaknak általában elmarad.
2010. aug. 24. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.