Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan hízhatnék pár kilót?

Hogyan hízhatnék pár kilót?

Figyelt kérdés
15 leszek 2 hónap múlva és elég vékony vagyok:164cm és 43 kg én nem érzem magam olyan vékonynak de mindenki azt mondja h elég durván vékony vagyok és mostanában lógnak rajtam a gatyáim meg a melltartóm is.Hogyan hízhatnák legalább 2-3 kilót?
2010. márc. 19. 19:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én 151cm magas nő vagyok, kb. 14 és 24 éves korom között folyamatosan 40-42kg között ingadozott a súlyom, jó étvágy, tápláló ételek és intenzív életmód mellett, ha beteg voltam, 40 kg alá fogytam. Aztán túlléptem a 24. évet, volt egy súlyos vírusos betegségem, ami szerencsére csak pár napig tartott, de amikor lecsapott rám, a saját lábamra se bírtam állni. Miután felgyógyultam, pár hónappal később sikerült elérnem a 44 kilót, kinőiesedett a testem (csípő, mell, vállak), betöltöttem a 25-öt, és nem híztam el, de végre arányban van a súlyom a magasságommal, és a formáimmal egyaránt, a jelenlegi súlyomat nem tudom, mert elromlott a mérlegünk, míg jó volt, 44,5kg körül mért (csak fehérneműben), szerintem azóta megvan a 45 is.

Pár tanácsot azért adok, de ha nem vagy hízásra hajlamos, akkor neked is nehéz lesz addig, amíg a hormonjaid a növekedésre vannak ráállva.

- mozogj, ez lehet sport, lehet tánc, lehet rendszeres kertészkedés, vagy intenzív mászkálás folyamatosan

- ha még nem kezdted el, tanulj meg sütni-főzni, a saját készítésű ételek - ha nem ég oda -, már készítés közben étvágygerjesztőek

- egyél mindenfélét, ami tápláló (a vegaságra ne fogd a soványságot, mert vannak kövér vegák is), egyél, amit megkívánsz, annyit, amennyitől jól laksz, de nem telítődsz el, egyél levest is, meg főételt is, zöldséget is, gyümölcsöt is, húsfélét is (hal, szárnyas, a négylábúaknak a kevésbé zsíros húsa, pl. hússzalonna, én a zsírszalonnát nem is szeretem, a máj vérképző - menses idején engem már sokszor kisegített)

- figyelj oda, hogy a vitaminokat és ásványi anyagokat természetes formában vidd be (emellé szedhetsz persze tabletta vagy ital formájában vitaminkészítményeket, de a természetes formát ez nem tudja pótolni - ez pl. nagyon hasznos: [link] )

- italnak víz, saját készítésű tea, saját készítésű limonádé legyen többségben

- minden héten tarts egy napot, amikor viszonylag keveset eszel, ezt nem kell neked meghatároznod, érezni fogod, mikor kívánsz kevesebbet, és akkor ne is erőltesd a kaját, csak ha valami miatt muszáj mégis (vizsga, betegségből gyógyulás), de általában ez nem szokott probléma lenni, olyankor a bevitt kaja típusát is választhatsz könnyebben emészthetőt, pl. nyáron a nagy melegben van, hogy egész nap csak gyümölcsöt eszek, és mellé csak iszok

- érezd jól magad a bőrödben, és hordj olyan ruhákat, amik tested előnyeire helyezik a hangsúlyt, és a hátrányaidat takarják, ez egy jó trükk addig is, míg a neked megfelelő normál súlyt eléred :-) én sose szerettem a divathoz alkalmazkodni, kialakítottam egy saját stílust, és ahhoz igazítom a divatot, akik kifogásolták, azok 2-3 héten belül hasonló szerelésben jelentek meg

2010. márc. 19. 23:37
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

Majd mindet kipróbálom:P

2010. márc. 20. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!