Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Víznap tartásával mennyit...

Víznap tartásával mennyit lehet fogyni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 19. 18:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag semmit, csak a szervezeted mossa át, kiürülnek a káros anyagok és egy csomó viz.
2010. márc. 19. 18:21
 2/4 anonim ***** válasza:

A méreganyagok, amik kiürülnek, azokz emésztés során keletkezö salakanyagok, amiket a vese választ ki, és utána kiürül. Ha túl keveset iszok, akkor a vese túlterhelödik és nem bir rendesen kiválasztani, igy ezek az anyagok lerakódnak (pl. köszvénynék a húgysav). HA hetente MAXIMUM EGY vitnaapot tartasz - azaz megiszol 3-4 liter vizet és nem eszel semmit, akkor a vesének aznap nincs más dolga, mint átmosni a szervezetet, az esetleges lerakodott anyagokat is el tudja távolitani és mivel elegendö vizet kap, ezért nem is terheli meg magár nagyon.

Magyarul a természetes vesemüködést aznap kicsit megkönnyited - természetes, hogy nem valami különleges mérgekröl van szó. Nekem egyébként állandóan izületi fájdalmaim voltak, az orvosok megállpitották, hogy reumás eredetü és nem sok mindent lehet ellene tenni. Valaki ajánlotta a het egy viznapot, és amióta betartom (már 3 éve), azóta teljesen megszüntek a fájdalmaim, és az orvos is csak elképedt, hogy hova lett a reumám.

2010. márc. 19. 19:41
 3/4 anonim ***** válasza:

19.41 Ez így jól hangzik és van is benne igazság, de van itt egy kis gond. Ha valaki egészségesen táplálkozik, és nem eszik tartósított, rossz minőségű, félkész, konzerv, mesterséges anyagokkal teli, nagyon zsíros, finomított cukrokkal ellátott ételeket, akkor nem halmozódik fel nagy mennyiségű méreganyag. Ha rostban dús a táplálkozás, sok a zöldség, a gyümölcs, fehér húsok, összetett szénhidrátok stb. és magas a folyadékfogyasztás, ami nem cukros üdítőkből származik, nos akkor semmiféle méreganyag felhalmozódás nem lesz a szervezetben, és soha nem lesz szükség víznapra.

Nekem ellentmondás, hogy valaki össze-vissza eszik minden rosszat, aztán tart egy víznapot, ami ráadásul a sz@r táplálkozásának, még rengeteg problémát is okozhat, például komolyan leeshet a vércukorszint...

Szóval ha valaki odafigyel magára, és arra, hogy mit ls mennyit eszik és iszik, akkor nem lesz méreganyag felhalmozódás. Ha viszont nem, akkor a víznap sem segít, sőt árthat is.

Ez ilyen tipikus mai felfogás, hogy amúgy sz@runk mindenre, és úgy gondoljuk, hogy ha néha csinálunk valamit, akkor az mindent kompenzál... ez nincs így sajna.

Bagósok is hiszik, hogy ha elmennek a hegyekbe egy hétre és nem gyújtanak rá, akkor kitisztul a tüdejük... Ja... valójában 5 év bagómentes időszak kell a tisztuláshoz.

Szóval inkább rendesen kéne táplálkozni mindennap. Én mindenképpen ezt látom az arany középútnak.

2010. márc. 19. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:
ma 19:52-es: persze, hogy igazad van, ennek az általam praktizált viznapnak csak akkor van értelme, ha - legalább is a általában - egészségesen táplálkozol (mert néha elöfordulnak kisebb kisiklások - max. havonta egyszer). Mivel nem vagyok már egészen fiatal (50 felett) és örökletes hajlamom van a veseköre és reumára - ez a fö oka a lerakódásoknak nálam - , ezért nekem bevált ez a módszer. Ha valaki viszont összevissza eszik mindenfélét, meg elhizott, annak csak ez nem ér sokat, majdnem semmit. Éppen ezért irtam az eredeti kérdésre, hogy ezzel fogyni nem lehet, legfeljebb csak kicsit javit az általámos állapotán, ha idönként kicsit átmossa a szervezetét, csodát viszont ettöl nem várhat senki sem.
2010. márc. 19. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!