Abonett extrudált kenyér ajánlott vagy nem?
Nem annyira a szénhidráttartalom a gond. Magas, persze, de ebből szinte senki sem eszik annyit, mint kenyérből. Egy szelet abonett, rá a cuccok... Így jóval kisebb a szénhidrát- és kalóriabevitel, mint egy szelet kenyér esetében, persze az egész jóval kisebb és valószínűleg kevésbé laktató a normál ember számára (engem soha nem laktatott a kenyér sem, fura vagyok, tudom). A kalóriák is hiányozni fognak, de nem baj, lehet enni helyette jobbat. Na, így tud segíteni, de tényleg nem valódi étel, jobb, ha az ember megoldja kenyér nélkül, igazán nem nehéz, elég sokan elhagytuk nemhogy a kenyeret, de minden gabonát egyik napról a másikra... A párom csak a glutént, ő azóta rizst eszik. Szénhidrátbomba, de sok vizet vesz fel és enni úgyis kell. Semmi gond nincs azzal, ha az ember nem elhanyagolható mennyiségű szénhidrátot eszik, a legtöbbek ezen az úton vannak, a másik kettő a koplalás és a leginkább zsírra alapozott étrend (fehérjén élni túl macerás és drága, plusz egészségtelen, azt nem szokták csinálni, max. időszakosan).
A bevitt szénhidráttartalom pedig mennyiség kérdése, ezt se feledjük. Én pl. gyakran eszem banánt, de ez nem jelenti azt, hogy pár gramm cukornál többet viszek be vele... :) Az almát kell kerülnöm, az sok cukor, ritkán sikerül megállnom 10 grammnál.
De gluténből egy abonettnyit sem ennék. Akkor már inkább pufirizs, csak nem szeletben, hanem normálisan. Van belőle barna is és egy deka rengeteg szemet jelent, sosem tudtam többet enni belőle. Persze nem azzal laktam jól, csak édességként használtam, mézesfűszerrel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!