Hogyan fogyjon egy olyan lány, aki 165 centi kb.85 kg és 20 kg-ot szeretne fogyni? Mennyi idő lenne?
Sokféleképpen megteheti. Én lecsökkentettem a szénhidrátbevitelemet s igyekeztem minél kevesebbet enni plusz mozogni, több-kevesebb sikerrel. Namármost ez nem mindenkinek követendő példa, mert van, akihez más étrend passzol (bár arról nem sokat írtam) s van, akinek a lehető legkevesebb evés koplalást jelent, nem 2000 kcal-t... 2 drasztikusnak nevezhető életmódváltással lement a 20 kiló, a maradékhoz most már mozognom is kell (e téren volt a kevesebb siker eddig). Természetesen alap a mozgás, akár fogyni akar valaki, akár nem.
Ha nagyon jól megy, fél év, de lehet 1 vagy több is. Nem mindenki éri el efféle céljait pár éven belül, bár elvi lehetőség határozottan van rá...
Talán ha tudnánk az eddigi s a célzott életmódról, a táplálkozás esetleges fix pontjairól, korlátjairól (sokunk bizonyos dolgokat nem hajlandó feladni semmiképp, vagy hajlandó lenne, de úgy nem működik jól, esetleg allergiás erre-arra), akkor többet tudnánk mondani...
Amit ne egyél: zsiradékban sültek!
Tehát sült krumpli, rántott hús stb...
A zsíros húsokat is kerülni.
Amit csökkents: tészta, krumpli, fehér kenyér, rizs.
A cukorbeviteled is minimális legyen!
Viszont rendszeresen egyél!
Sokszor keveset!
Mozgásnak valami kevésbé megterhelőt válassz, mert az ízületeid kikészülhetnek.
Hosszú séták, most, míg jó idő van, esetleg úszás, hiszen a víz felhajtó ereje miatt nem készülnek ki az ízületeid! Minimum heti 3x1 óra mozgás pluszban!
Ha betartod, tavaszra tíz kiló mínusz minimum összejön, és intenzívebb mozgásba kezdhetsz!
Én egyszer már fogyókúráztam akkor 75 kg-ról 65 körülire és 2 éven belül híztam fel 85-re. Teljesen megijedtem elment minden önbizalmam. Egyébként én 163 cm vagyok. Kellett ez az ijedtség hogy észbe kapjak és az én tapasztalatomból adok pár tippet:
Ne akarj gyorsan fogyni. Havi 2-3 kg bőven elég hogy a bőröd követni tudja a fogyást, ne lógjon rajtad.
Kizártam az étrendből a fehér kenyeret, zsemlét, kiflit. Délután 4-5 óra körül van a vacsorám 10-kor fekszem le.
Sokszor kis adagot kell enni, ne lakj jól SOHA csak annyit egyél hogy ne legyél éhes.
1-2 hét kell ahhoz hogy elinduljon a fogyás.
Semmit nem sportolok napi 10 órát dolgozok.
jelenleg 82 kg vagyok és jól érzem magam a bőrömben mert nem éheztetem magam. Tehát folytatom.
Türelem és kitartás a lényeg.
fél év alatt fogytam 20kgt. edzőteremben, súlyzós, gépes edzéssel. mellette odafigyeltem a kajára, a narancsbőröm is javult.
175cm magas vagyok, az induló súlyom 87kg volt, most tartok olyan 68nál. még 8kg-t kéne leadnom hogy megfeleljek az elvárásaimnak.
intervall futást is csináltam, 20-30 perces adagokban.
az a tapasztalatom, hogy mindig emelni kell a terhelést hogy fokozatosan fejlődj, de ezt igényelni is fogod, ahogy egyre jobban izmosodsz.
heti 3-4 edzés a teremben, mellett reggelire zabkása, fehérje, csirkehús rizzsel, vacsorára már igazából nem eszem semmit, nem is kívánok annyi kaját mint régen. kalóriát ugyan nem számolok, de a kinézetem önmagáért beszél. mindenki dicséri a kitartásomat és a fejlődésemet.
a legfontosabb, hogy minden reggel mérem magam, és ha többet mutat a mérleg, akkor jobban odafigyelek.
keress egy olyan edzőt, vagy testépítéssel komolyabban foglalkozó ismerőst, aki megtanítja neked a gyakorlatok helyes kivitelezését, és összeállít egy jó edzéstervet.
nálam ez úgy néz ki, hogy egyik nap a testem alsó része, tehát láb, fenék, vádli, másik nap meg hát, kar, váll. hasazni minden nap lehet, arra is vannak nagyon változatos gyakorlatok és gépek. az a lényeg, hogy az összes izmodat mozgasd át minden héten, és akkor tudsz a leghatékonyabban fejlődni.
Azért ne hitessük már el a kérdezővel, hogy napi kevés nagy étkezéssel és zsírra alapozva (természetesen a megfelelő tápanyagbevitelre ügyelve) nem tud egészségesen és élvezetesen fogyni, ha épp olyan, akinek ez passzol az ízléséhez és szervezetéhez.
Sokfélék vagyunk, nem mindenki hajlandó sanyargatnia magát s hogy kinek mi a sanyargatás és az egészséges, az változó.
Vannak tipikus módszerek, amik sokaknak bejönnek, de azért nem Egy Igaz Út létezik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!